Scholing
Scholing (artikel 77, 78 en 82)

Wil je een cursus/training/opleiding volgen dan kan je daar subsidie voor krijgen tot € 1.000 en € 2.500 als er een loopbaangesprek met een adviseur aan vooraf is gegaan. Kijk voor meer informatie op: https://www.schavenaanjouwtoekomst.nl/thema/vakkennis/subsidie

Ook heb je recht op een EVC-traject. EVC is een afkorting voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. In een EVC of een Ervaringscertificaat vind je alles terug wat je in de praktijk hebt geleerd. Competenties, werkervaring en opleidingen worden in kaart gebracht en beoordeeld volgens de landelijke standaard in de meubel- en interieurbouw. Neem hiervoor contact op met het Expertisecentrum Meubel (ECM).

Onder CATALOGUS vind je online trainingen en cursussen die je zonder toestemming van je werkgever kunt volgen.

 

Studieverlof (artikel 77)

Volg je een opleiding in opdracht van je werkgever tijdens je normale werktijd, dan betaalt je werkgever je loon door. Is de opleiding buiten werktijd, dan betaalt je werkgever de helft van je loon door van het aantal uren die je buiten werktijd naar school gaat.

Als je zelf een opleiding wilt volgen en je werkgever vindt dat die opleiding belangrijk is voor het bedrijf en voor je werk, dan betaalt je werkgever 25% van je loon door van het aantal uren die je naar school moet, met een maximum van 20 uur per jaar.

 

Loopbaangesprek (artikel 78)

Je hebt recht op een gesprek over je loopbaan met je werkgever. Samen met je werkgever en ECM kun je hier afspraken over maken. Je kunt ook zelf een loopbaangesprek aanvragen met Jouw Toekomst Adviseur.