Scholing
Scholing (artikel 77, 78 en 82)

Als je een opleiding wilt volgen, die in de lijn van je functie of de branche ligt, dan kun je een verzoek indienen bij ECM voor een vergoeding van de kosten of een deel daarvan (artikel 82).

Ook heb je recht op een EVC-traject. EVC is een afkorting voor Erkenning van eerder Verworven Competenties. In een EVC of een Ervaringscertificaat vind je alles terug wat je in de praktijk hebt geleerd. Competenties, werkervaring en opleidingen worden in kaart gebracht en beoordeeld volgens de landelijke standaard in de meubel- en interieurbouw. Neem hiervoor contact op met het Expertisecentrum Meubel (ECM).

Onder CATALOGUS kun je online trainingen en cursussen vinden die je zonder toestemming van je werkgever kunt volgen.

 

Studieverlof (artikel 77)

Volg je een opleiding in opdracht van je werkgever tijdens je normale werktijd, dan betaalt je werkgever je loon door. Is de opleiding buiten werktijd, dan betaalt je werkgever de helft van je loon door van het aantal uren die je buiten werktijd naar school gaat.

Als je zelf een opleiding wilt volgen en je werkgever vindt dat die opleiding belangrijk is voor het bedrijf en voor je werk, dan betaalt je werkgever 25% van je loon door van het aantal uren die je naar school moet, met een maximum van 20 uur per jaar.

 

Loopbaangesprek (artikel 78)

Je hebt recht op een gesprek over je loopbaan met je werkgever. Samen met je werkgever en ECM kun je hier afspraken over maken.