Catalogus Created with Sketch.

2D animatie karakters tot leven brengen met "Character Animator"

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Met Character Animator kun je supersnel animeren want je gebruikt jouw gezichtsuitdrukkingen en bewegingen om personages in real time te animeren. Hiervoor maak je gebruik van de ingebouwde camera van je computer.Dit werkt zo snel dat je zelfs kunt livestreamen terwijl je werkt. 

Doel van de cursus

Allereerst leer je de mogelijkheden, de gereedschappen en de workflow van Adobe Character Animator kennen. Daarna leer je stapsgewijs hoe je een karakter opbouwt en kunt gaan animeren op de tijdlijn. Je leert te gebruik maken van geavanceerde animatie toepassingen en tags waarmee je het karakter levensecht en dynamisch tot leven kunt brengen. We eindigen met het exporteren, publiceren en livestreamen van jouw animatie.

Wat ga je leren
 • De vensters, gereedschappen en opties van Adobe Character Animator
 • Het animeren van een hoofd (ogen, wenkbrauwen, neus en mondanimaties)
 • Het animeren van een lichaam 
 • Animeren op de tijdlijn
 • Gebruik maken in animaties van herhalingen, timing, overgangen en triggers
 • Werken met geavanceerde poppets voor hoofdrotaties, lopen en overige bewegingen
 • Werken met geavanceerde tags als Physics, Dangel, Magnets en Particles
 • Audio importeren
 • Dynamische linken met Premieren en/of After Effects
 • Exporteren van animaties
 • Live streamen
Duur en studiebelasting

De duur van deze videocursus is 4 uur met een studiebelasting van ca. 20 uur. Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur.

Doelgroep van deze cursus

Wil jij leren animeren en/of animaties verder verwerken in videoproducties van bijvoorbeeld Adobe After Effects? Dan is deze cursus zeer geschikt! Niet eerder was het maken van professionele animaties zo eenvoudig en snel te leren als nu met Adobe Character Animator.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor het volgen van deze cursus is enige ervaring met Photoshop of Illustrator belangrijk. Met die kennis kun je namelijk jouw zelf ontworpen karakter gaan omzetten naar animatie. Mocht je deze voorkennis niet hebben dan kun je wel gebruik maken van de gratis karakters van Adobe. Algemene computervaardigheden zijn ook belangrijk.

Toetsing

Deze cursus bevat geen eindtoets. 

Certificaat / afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent.