Catalogus Created with Sketch.

3D Anime Character in C4D

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Kenmerkend voor de Animé karakters is de extreme emotionele expressie van de gezichten. In Cinema 4D kun je jouw eigen Animé ontwerp bouwen tot een compleet 3D model. Met de uitgebreide exportmogelijkheden kan jouw karakter daarna haar of zijn hoofdrol gaan spelen in een video-, animatie- of een gameproductie.

Doel van de cursus

Je wordt in deze cursus aan de hand genomen en het modelleren van elk onderdeel van het character wordt uitgebreid uitgelegd en behandeld in duidelijke instructie video’s. Je leert direct de juiste werkwijze aan die je nodig hebt om uiteindelijk ook echt leven in het model te kunnen brengen. 
Na het volgen van deze training ben je in staat om jouw zelf ontworpen Animé character om te zetten in een 3D model in C4D.

Wat ga je leren

 • Hoe ontwerp je een Animé karakter.
 • Eigen ontwerp voorbereiden voor 3D modelling
 • 3D model opbouwen met behulp van basisvormen
 • Het basis modelleren van been, voet, heupen en bovenlichaam
 • Het basis modelleren van hals, schouders, armen en hoofd
 • Het gedetailleerd modelleren van de volgende lichaamsdelen:
 • Het gezicht en de schedel
 • De mond, oogleden en oogkas
 • De oren, het haar en het kapsel
 • De armen en handen
 • Overige kleine details vormgeven en modelleren


Duur en studiebelasting

De duur van deze videocursus is 2 uur met een studiebelasting van minimaal 8 tot 12 uur. Onze video’s zijn met zorg gemonteerd. Hierin leggen we in een zo kort mogelijke tijd exact uit wat je moet weten. Echter om je deze technieken volledig eigen te maken zul je met al het geleerde moeten experimenteren en oefenen. Hiervoor kun je ofwel ons downloadbaar materiaal of eigen materiaal gebruiken. Houd rekening met een minimale studiebelasting van drie keer de videoduur.

Doelgroep van deze cursus

Wil jij je verdiepen in het zelf kunnen ontwerpen en modelleren van Game- en 3D charakters. Ben je fan van Animé of juist niet? Dan nog biedt deze cursus jou de juiste kennis en vaardigheden hoe je zelf een eigen ontworpen personage in 3D kunt bouwen in C4D.

Lesmaterialen

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Al onze video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Engelse Interface van de software maar we benoemen in onze uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Om deze uitdagende cursus te kunnen volgen heb je baat bij voldoende kennis van Cinema 4D. Dus mocht het jou te snel gaan? Volg dan eerst de cursus Starten met C4D.


Toetsing

Deze cursus bevat geen eindtoets. 

Certificaat / afronding

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een gewaarmerkt bewijs van afronding. 

Tip: Bewaar je bewijs van afronding bij je (LinkedIn) profiel, At Monday Talentcard®, portfolio of online CV. Zo raak je het nooit meer kwijt en toon je bovendien aan iedereen jouw ambitie en talent.