Catalogus Created with Sketch.

Actief Luisteren

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Actief luisteren is een zeer praktische vaardigheid die je helpt om anderen te begrijpen, maar ook om dingen beter te onthouden en effectiever gesprekken te voeren. Een actieve luisterhouding kan je in veel situaties helpen, of je nu collega, coach, leidinggevende,  partner of ouder bent. Actief luisteren is altijd belangrijk. 

Doel van de cursus 

In de online cursus 'Actief luisteren' leer je om anderen goed te begrijpen door aandachtig te luisteren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de belangrijkste aspecten van actief luisteren: samenvatten, (door)vragen, verschillende soorten vragen en het reflecteren van gevoelens
  • Beter onthouden van het besprokene
  • Effectiever voeren van gesprekken

Duur en studiebelasting

De online training 'Actief luisteren' duurt ongeveer 1 week. Elke dag worden kleine hoofdstukken behandeld. Zo is het makkelijker om het geleerde beter te onthouden. 

Doelgroep

Deze cursus is perfect geschikt als je wil leren actief te luisteren naar anderen. Heb je moeite je aandacht bij een gesprek te houden? Of vind je het nog lastig om samen te vatten wat je gesprekspartner hiervoor zei? Dan is deze online training wat voor jou.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Gespreksvoering, Aandachtig en Actief Luisteren. 

Lesmaterialen

Deze online cursus 'Actief luisteren' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, bekijk je het vervolgadvies en de evaluatie. Waar nodig vul je die verder in. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.