Catalogus Created with Sketch.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Bedrijfshulpverlening is essentieel in bedrijven. Groot of klein. Daarnaast is het niet alleen relevant voor het werkelijke BHV-team maar eigenlijk voor iedereen in de organisatie. Basiskennis over dit onderwerp komt altijd van pas.

Wanneer er een vast BHV team is, is het uiteraard essentieel te handelen volgens hun instructies wanneer je zelf geen erkend BHV’er bent. Wil jij de stap maken naar erkend BHV'er? Na deze training hoef je alleen nog maar de praktijktraining te volgen. De praktijktraining duurt een halve dag en is dus heel efficiënt. Dit is uiteraard niet noodzakelijk om te volgen na deze online training maar een leuke vervolgstap als je wilt. Deze online training is gepersonaliseerd. Dat betekent dat jij leert op maat. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Bedrijfshulpverlening (BHV)' doe je de (theoretische) basiskennis op om adequaat te handelen bij spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp.

Wat kan je of ken je na de cursus

 • Uitleggen hoe je handelt bij spoed, zoals bij een beroerte, een epilepsie aanval of een hartinfarct
 • Uitleggen hoe je moet reanimeren
 • Uitleggen wat je moet doen bij niet-spoedeisende eerste hulp, zoals bij kneuzingen en huidwonden
 • Uitleggen wat je moet doen bij brand
 • Uitleggen hoe een ontruimingsprocedure werkt en wat jouw rol als BHV’er daarbij is
 • Uitleggen welke vijf basisregels gelden bij het verlenen van hulp

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Bedrijfshulpverlening (BHV)' duurt ongeveer 6 weken.

Doelgroep

De online training 'Bedrijfshulpverlening (BHV)' is geschikt voor iedereen die de basis van BHV onder de knie wil krijgen. Heb je nog geen officieel team met BHV’ers in je organisatie maar wil je wel de kennis opdoen? Dan past dit product goed. Dit is een training waarmee je volledig klaar bent voor het halen van je BHV certificaat. Hiervoor hoef je alleen nog maar de praktijkdag te volgen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen, Hulpverlenen, Leren, Veilig werken.

  Certificaat

  Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

  Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.