Catalogus Created with Sketch.

BHV

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Je ziet dat iemand op het werk opeens bewusteloos neervalt of er ontstaat voor jouw neus een brandje. Heb jij dan enig idee wat je moet doen? Met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger. In deze online cursus leer je de basiskennis van bedrijfshulpverlening.

Doel van de cursus

In de online cursus 'BHV' leer jij de eerste basisprincipes van eerste hulp. Je leert wat je moet doen bij spoedeisende en niet spoedeisende eerste hulp. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van eerste basisprincipes van eerste hulp
  • Zicht op hoe te handelen bij spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp
  • Voorbereid zijn op BHV-examen
  • Kennis van de taken van een eerste hulpverlener bij bijvoorbeeld brand en calamiteiten

Duur en studiebelasting

De online cursus BHV neemt ongeveer 3 uur in beslag. Om een goed rendement te halen uit de cursus is het aan te raden deze drie uur over verschillende momenten te verdelen.

Doelgroep

Voor iedereen die meer kennis wil opdoen over bedrijfshulpverlening en wil weten wat de beste manier van handelen is bij ongevallen en calamiteiten.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Hulpverlenen, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De online cursus BHV bestaat uit: tekst, afbeeldingen, verschillende vraagsoorten, video’s, illustraties en animaties.

Toetsing

In de cursus staan veel oefenvragen en toetsen. Of jij daadwerkelijk jouw BHV certificaat ontvangt, bepaalt de BHV trainer. Hiervoor is het verplicht om een praktijkcursus te volgen.

Certificaat

Om jouw officiële BHV certificaat te behalen, moet je nog deelnemen aan een praktijkcursus.