Catalogus Created with Sketch.

De basis voor rekenvaardigheid (2) - Bewerkingen en verhoudingen

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Deze cursus behandelt de samenhang tussen getallen en tussen bewerkingen en hoe die verbonden kunnen worden met enerzijds de voorkennis van kinderen en anderzijds de toepassingen binnen en buiten de rekenlessen. Dit alles met als doel alle kinderen actief lerend bezig te laten zijn en te zorgen dat ze dit kunnen doen vanuit zelfvertrouwen.

Doel van de cursus

De cursus zet vooral in op het begrip van de bewerkingen bij de leraar zelf, waardoor hij weet waarom deze belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de basisrekenvaardigheid.

Wat kan je of ken je na de cursus

Je weet op welke manier kinderen hun voorkennis steeds weer als uitgangspunt
kunnen nemen en ze de samenhang die tussen die bewerkingen centraal staat
herkennen en benutten bij al hun activiteiten die daarop zijn gericht.

Duur en studiebelasting

De cursus De basis voor rekenvaardigheid - Bewerkingen en verhoudingen duurt ongeveer 3 uur met een studiebelasting van minimaal 16 uur, indien je gebruik maakt van het aanvullende leermateriaal.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus over rekenen is geschikt voor leerkrachten. Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek of onderwijskunde of daarin geïnteresseerd is. Een pedagogische of onderwijskundige vooropleiding op minimaal mbo-niveau is aan te bevelen.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan je kennis over de bewerkingen en
verhoudingen die kinderen binnen het rekenonderwijs moeten kunnen.

Lesmaterialen

De cursus De basis voor rekenvaardigheid - Bewerkingen en verhoudingen bestaat uit: Online instructie, E-learning en vragen na elk (sub)thema.

Aanvullend leermateriaal

Hieronder staan enkele suggesties voor meer informatie over dit onderwerp of verbreding ervan.
Cursus: De basis voor rekenvaardigheid (1) - Opinie
Cursus: De basis voor rekenvaardigheid (3) - Voorbereiding
Cursus: De basis voor rekenvaardigheid (4) - De rekenles

Opbouw van de cursus

De cursus De basis voor rekenvaardigheid - Bewerkingen en verhoudingen wordt besproken aan de hand van het thema "tradities doorbreken"'. Binnen dit thema bestaan vier subthema's: optellen en aftrekken, vermenigvuldigen en delen, breuken en verhoudingen, procenten. Na elk subthema worden er meerdere vragen over de inhoud gesteld. Aan het eind van het thema wordt een reflectievraag over het thema gesteld.

Toetsing

Om voor de cursus te slagen, moet je minimaal 90 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!