Catalogus Created with Sketch.

De basis voor rekenvaardigheid (3) - Voorbereiding

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Deze cursus bespreekt wat doelen en leerlijnen van het rekenonderwijs zijn, hoe deze leerlijnen eruit zien en welke modellen je kan gebruiken om je rekenlessen goed op te bouwen en voor te bereiden.

Doel van de cursus

Door deze cursus leer je wat je moet doen om een goed fundament te leggen voor de rekenles zelf.

Wat kan je of ken je na de cursus

Je weet welke modellen er bestaan om je rekenonderwijs af te kunnen stemmen op de behoeften van de leerlingen.

Duur en studiebelasting

De cursus De basis voor rekenvaardigheid - Voorbereiding duurt ongeveer 4 uur met een studiebelasting van minimaal 16 uur, indien je gebruik maakt van het aanvullende leermateriaal.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leerkrachten. Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek of onderwijskunde of daarin geïnteresseerd is. Een pedagogische of onderwijskundige vooropleiding op minimaal mbo-niveau is aan te bevelen.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus ontwikkel je je kennis over didactische modellen die belangrijk zijn in het geven van effectief rekenonderwijs en didactische vaardigheden voor de voorbereiding op je rekenlessen.

Lesmaterialen

De cursus De basis voor rekenvaardigheid - Voorbereiding bestaat uit: Online instructie, E-learning en vragen na elk (sub)thema.

Opbouw van de cursus

In deze module De basis voor rekenvaardigheid - Voorbereiding; komen twee belangrijke thema's aan bod, "de functie van rekenen'' en ''effectief rekenonderwijs en didactiek" . Na elk thema worden er één of meerdere vragen over de inhoud gesteld. Aan het eind van elk thema wordt een reflectievraag gesteld.

Toetsing

Om voor de cursus te slagen, moet je minimaal 90 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanvullend leermaterial

Hieronder staan enkele suggesties voor meer informatie over dit onderwerp of verbreding ervan.
Cursus: De basis voor rekenvaardigheid (1) - Opinie
Cursus: De basis voor rekenvaardigheid (2) - Bewerkingen en verhoudingen
Cursus: De basis voor rekenvaardigheid (4) - De rekenles