News Created with Sketch. Geplaatst op:
07-08-2020
.

Leerstijlen: plannen of stampen?

Hoe lang ben jij al uit de schoolbanken? Als je net opnieuw bent begonnen aan een nieuwe studie of opleiding dan heb je vast ontdekt dat leren en studeren niet altijd vanzelf gaat. 

Als je langere tijd niet hebt gestudeerd is het even zoeken naar een manier waarop je de lesstof tot je neemt. En je zal ook merken dat de ene vorm van leren beter bij je past dan de andere. Via Schaven aan jouw Toekomst kun je klassikaal studeren, aan zelfstudie doen of online lessen volgen. Sommige mensen maken een planning per dag of week waarin ze bepalen welke hoofdstukken ze gaan lezen. Anderen stampen alles in 1 dag erin. Daarvan wordt gezegd dat de informatie alleen in je korte termijn geheugen blijft hangen. Er is veel onderzoek gedaan naar de manieren waarop mensen leren en welke voorkeuren ze daarin hebben. 

De een leert graag door te doen; experimenteren en ervaren en het liefst zo snel mogelijk aan de slag gaan met nieuwe kennis. Anderen observeren en ervaren liever hoe iets werkt in de praktijk of nemen de gelegenheid om zelfstandig met theorie aan de slag te gaan. Misschien herken je iets van jezelf hierin of loop je er juist tegen aan dat het lastig is om te leren. 

In deze Corona-tijd krijgen we allemaal te maken met veranderingen en mogelijk ben je onzeker over de toekomst van je baan. Daarom is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Omdat het heel lastig kan zijn om na lange tijd te beginnen met leren, is het verkennen van jouw voorkeuren voor een bepaalde leerstijl een goed begin.

In onze catalogus vind je een korte en krachtige online cursus, die je meer inzicht geeft in jouw manier van studeren. Dit kan jou helpen bij het begin van de rest van je carrière.
 

Gerelateerd Nieuws

Juist nu: leer online

Deze periode leent zich uitstekend om een cursus of training te v...
Lees meer