News Created with Sketch. Geplaatst op:
31-01-2020
.

5 vragen aan de Jouw Toekomst Adviseur

Is jouw belastbaarheid niet in balans met jouw belasting, dan kun je klachten krijgen, lichamelijk of mentaal. Belastbaarheid is wat je aankan. Belasting is wat er van je wordt gevraagd. Ben je te lang uit balans, dan bestaat de kans dat je je werk niet meer goed kunt doen. Jouw Toekomst Adviseur Marcella Appeldoorn is gespecialiseerd in verzuim en arbeidsongeschiktheid. Ze legt uit wat jij kunt doen om fit for the job te blijven.  

Wat doet een Jouw Toekomst Adviseur op het gebied van arbeidsongeschiktheid?

“Wij gaan ervan uit dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Ervaar je dat er meer van je wordt gevraagd dan je aankan, dan is het goed om dit met je werkgever te bespreken. Jouw Toekomst Adviseurs kunnen je helpen bij de voorbereiding van zo’n gesprek, zodat jullie samen naar een oplossing kunnen zoeken. Een werkgever vindt het namelijk heel fijn als je dit bespreekt. Als je te lang wacht en je moet je ziekmelden dan is dat niet alleen heel vervelend voor jou, maar ook voor je werkgever en je collega’s. Zij missen jou dan als gewaardeerde vakkracht. Als Jouw Toekomst Adviseur kan ik natuurlijk ook meer vertellen over een ziektetraject en wie jou daar het beste bij kan helpen.”

Hoe ziet het traject eruit van ziek melden tot arbeidsongeschikt zijn?

“Jij, je werkgever en de bedrijfsarts bekijken met elkaar hoe je weer aan het werk kunt. De bedrijfsarts adviseert zowel jou als je werkgever. Ook preventief. Na circa 1 jaar komt de arbeidsdeskundige in beeld. Deze bekijkt welke taken van je functie je nog kunt uitvoeren. Dan wordt samen met je werkgever bekeken welke aanpassingen in het werk mogelijk zijn of dat je misschien naar ander werk moet uitkijken. Gaat het om een baan buiten het bedrijf dan krijg je hulp van een re-integratiebureau. Zij helpen je uitzoeken welk werk bij je past, welk werk je nog kan en wat je nodig hebt om naar dat werk op zoek te gaan. Ben je na 2 jaar nog ziek, dan komt UWV in beeld voor het aanvragen van een WIA-uitkering.”  

Wat is de rol van de werkgever?

“In de wet is geregeld dat je werkgever maximaal 2 jaar jouw loon doorbetaalt als je ziek bent. Met je werkgever bespreek je ook welk werk je nog wel zou kunnen doen. De bedrijfsarts kan hierin adviseren.”  

Wat is jouw Gouden Tip?

“Die heb ik al gegeven: Ga in gesprek met je werkgever. Hoe minder klachten je hebt, hoe groter de kans op een oplossing. Denk aan zoiets als je werk anders organiseren of een opleiding volgen. Het is fijner je te oriënteren vanuit rust, dan vanuit een situatie waarin het echt niet meer gaat.”  

En wat doe jij zelf om fit for the job te blijven?

“Ik ben inmiddels de 50 jaar gepasseerd. Mijn belastbaarheid is veranderd. Toen ik jonger was, sportte ik met gemak 20 uur in de week. Nu wandel ik, doe ik aan yoga en leer Italiaans. Ook besteed ik veel aandacht aan wat ik eet. Al met al voel ik me nog steeds heel fit en kan ik mijn werk nog prima doen.”