News Created with Sketch. Geplaatst op:
04-06-2020
.

Blog: In actie!

Anouk vond het maar moeilijk om in beweging te blijven tijdens de coronacrisis. Goede redenen om het wel te doen lagen overhoop met goede smoezen. Toch kwam ze weer van de bank af. Hier vertelt ze hoe.

“We moeten ervoor zorgen dat we fit de winter in gaan,” zei mijn man vorige week. En terecht. Als 1 ding duidelijk is geworden dan is het wel dat je betere kansen hebt om het coronavirus goed te doorstaan of ervan te herstellen als je fit bent. Ik lees er allerlei artikelen over: Bewegen is goed voor je immuunsysteem. En: Wacht niet op een vaccin maar werk aan een gezonde leefstijl.

Ik krijg nog steeds de opdracht om zoveel mogelijk thuis te werken. De Fitbit die ik een half jaar geleden heb aangeschaft, vertelt me haarfijn dat ik op een thuiswerkdag nóg minder beweeg dan op een dag op kantoor. Dus ik ben overtuigd dat er iets moet gebeuren. Maar nu? In actie komen. En dat is natuurlijk het lastige stukje van dit verhaal. Er zijn namelijk net zoveel redenen om niet te sporten als dat er redenen zijn om het wel te doen: geen tijd, geen zin en ik moet nog wat mailtjes beantwoorden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. En hoewel ik graag hardloop heb ik daar ’s avonds na het eten en als de kinderen op bed liggen niet altijd zin in. Daardoor deed ik het in de praktijk maar 1 keer per week, namelijk in het weekend. Maar nu combineer ik het nuttige met het aangename. Omdat je door het coronavirus niet zo snel bij iemand thuis afspreekt, maak ik ‘wandel dates’. Ook een zakelijk afspraak heb ik al wandelend ingevuld. Voor je het weet heb je er zó 5 kilometer op zitten.

En zoals met veel veranderingen is de eerste stap het moeilijkst. Nu ik weer wat meer in beweging ben gekomen, is het meer vanzelfsprekend geworden om voor elke dag te bedenken hoe ik aan voldoende beweging kan komen. En ik merk dat veel mensen in mijn omgeving hier ook mee bezig zijn. Er is dus altijd wel een wandelmaatje te vinden en sinds kort doen we een bootcamp met mensen uit de buurt. Op de buurtapp spreken we af wie de oefeningen voor die avond bedenkt en we dagen elkaar uit. De grootste uitdaging is nu ‘wie maakt de meest brute work-out'. Voor vanavond staan de burpees op het programma. Hoe kom ik daar nu onderuit? Moest ik niet nog een paar mailtjes beantwoorden?

Als je niet weet wat een burpee is, kijk dan even naar het volgende filmpje. Slopend!