News Created with Sketch. Geplaatst op:
09-11-2020
.

De competentiemeter: wat kun en ken je?

Met de ECM competentiemeter krijg je op een eenvoudige manier inzicht in wat jij allemaal al kunt en kent. Zo kom je er ook achter wat je nog zou kunnen bijleren in jouw functie.

Heb je wel eens de vraag gehad of je nog iets wilde bijleren? Lukt je het daar een antwoord op te geven? Met de ECM competentiemeter krijg je op een eenvoudige manier inzicht krijgen in wat jij al kunt en kent. Dat noemen we competenties: vaardigheden of kwaliteiten die je kunt ontwikkelen. Competenties zijn aan te leren en te ontwikkelen. Wel is het zo dat kwaliteiten waar je van nature al goed in bent, gemakkelijker kunt ontwikkelen dan competenties waar je geen talent voor hebt. Soms zal je moeten accepteren dat je niet alles kunt beheersen en dat je jouw energie beter in andere vaardigheden kunt steken.

Door het invullen van de competentiemeter weet je ook wat je nog zou kunnen bijleren in jouw functie. Daarvan krijg je een mooi overzicht. Aan je leidinggevende kun je ook vragen de lijst in te vullen. Daarna kun je samen de uitslag bespreken en afspreken wat je nog gaat leren. Door de antwoorden te vergelijken, krijg je duidelijkheid over jouw competenties en jouw ontwikkelmogelijkheden. Jouw Toekomst Adviseur kan zowel jou als je leidinggevende adviseren over jouw ontwikkelmogelijkheden.

Vervolgens maak je afspraken over hoe je je wilt ontwikkelen. Je kunt je bijvoorbeeld laten instrueren door een collega, maar Schaven aan jouw Toekomst biedt ook talloze korte cursussen en online cursussen waarmee je je kennis of vaardigheden kunt vergroten.

Je kunt de competentiemeter gebruiken:
  • om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelmogelijkheden binnen je huidige functie
  • als hulpmiddel bij je inzetbaarheidsgesprek
  • als hulpmiddel bij je persoonlijk ontwikkelingsplan
  • bij de start van een nieuwe functie
  • bij het zoeken van nieuw werk

 

De competentiemeter is beschikbaar voor verschillende functies. Interesse? Kom dan nu in actie en vraag hier de gratis competentiemeter aan. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.