News Created with Sketch. Geplaatst op:
18-09-2020
.

E-learning: Beter leren en studeren

Leren en studeren gaat niet vanzelf. Met de cursus Beter leren en studeren maak je van je nieuwe leeruitdaging een succes.

Grappig, een cursus om te leren leren. Dat riep bij mij wel wat vragen op maar maakte me ook nieuwsgierig. Ik heb de afgelopen jaren af en toe wel een opleiding of een cursus gevolgd en ik merkte dat het me niet meer zo makkelijk af ging als op de middelbare school en tijdens mijn vervolgopleiding. Ik kan allerlei redenen bedenken waarom het meer moeite kost: ik ben ouder, drukker, ik heb een gezin met jonge kinderen en misschien miste ik soms ook de juiste motivatie. In de omschrijving las ik dat ik slimme methoden zou leren waarmee ik mijn studievaardigheden kon verbeteren. Dat sprak mij sowieso aan, dus ik begon.

De e-learning bestaat uit een filmpje en een e-book. Een manier van leren die goed werkt voor mij: kijken, lezen en luisteren tegelijk. Het enige wat ik miste was een stukje interactie met medecursisten of de gelegenheid om vragen te stellen. In deze cursus leer ik wel waaróm die dingen mij helpen om te leren.

Het filmpje had voor mij het juiste tempo en is op een heldere manier ingesproken. De begeleidende beelden lichten de stof toe. Het duurde niet al te lang waardoor ik er goed met mijn aandacht bij kon blijven. En ik heb er een aantal nuttige weetjes van opgestoken. Bijvoorbeeld welke methoden je helpen om informatie beter op te slaan en welke leerstijlen van nature de voorkeur hebben. Ik kreeg ook een paar handige tips over mijn werkplek en andere praktische zaken die van invloed zijn op hoe je effectief leert. De toets zorgde ervoor dat ik bepaalde zaken nu beter heb onthouden. Als bonus was er een certificaat.

Door deze cursus kreeg ik wel gelijk de smaak te pakken. De opgedane kennis ga ik in ieder geval proberen toe te passen bij de volgende online cursus.

PRAKTISCHE GEGEVENS EN AANMELDEN:

  • Kosten: gratis voor medewerkers uit de branche
  • Studieduur: De e-learning Beter leren en studeren duurt ongeveer 50 minuten. Je kunt elke dag een hoofdstuk bekijken.
  • Aanmelden: via de link.
  • Certificaat: Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.

 

Advies

Wil je weten welke cursus het beste bij jou past, maak dan een afspraak met een van de Jouw Toekomst Adviseurs. Stuur een mail naar info@schavenaanjouwtoekomst.nl of neem direct contact op.