News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Hulp bij geldzorgen

De meeste Nederlanders hebben weinig financiële buffers om een ingrijpende gebeurtenis, zoals de coronacrisis, op te vangen. Daardoor kan je al in de problemen komen bij een kleine terugval in inkomsten.

Volgens het Nibud heeft 17% van de huishoudens geen spaarrekening, 20% heeft minder dan € 1.000 spaargeld en 15% van de mensen met een wisselend inkomen komt moeilijk rond.

Het Nibud helpt mensen met geldproblemen, maar geeft ook goede tips om te voorkomen dat je in de problemen komt. In deze tijd is het belangrijk om je kop niet in het zand te steken. Merk je dat het moeilijk wordt om rond te komen of ben je bang dat je binnen afzienbare tijd minder te besteden hebt, pas dan direct je uitgavenpatroon aan.

Heb je nu hulp nodig, kijk dan op de Coronageldhulp van het Nibud. Hier vind je meer informatie over overheidsregelingen, andere maatregelen en instanties binnen jouw gemeente.

Bespreek je problemen ook thuis of op je werk. Geldzorgen geven vaak zoveel stress, dat normaal functioneren problematisch wordt. Het is belangrijk je werkgever daarvan op de hoogte te brengen.

Meer weten? Neem dan contact op met een van de Jouw Toekomst Adviseurs.