News Created with Sketch. Geplaatst op:
07-12-2020
.

Financieel fit het jaar uit

Aan het einde van het jaar kan je de balans opmaken op financieel gebied. Zijn je inkomsten en uitgaven in balans? Kun je financiële voordeel behalen in bijvoorbeeld je energie- en zorgcontract? Misschien had 2020 financiële gevolgen voor je en levert dit zorgen op. Waar kan je terecht en wat is er mogelijk voor werknemers in de meubel- en interieurbouw?

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 werknemers financiële zorgen heeft. Deze zorgen gaan bijvoorbeeld over de financiële gevolgen door het verlies van inkomen, veranderende gezinssituatie of pensioen. Maar ook als je voor een dierbare zorgt en daardoor minder kunt werken, kan dat kopzorgen geven. Helaas bespreekt slechts 17% van de werknemers hun financiële zorgen op de werkvloer. Vaak omdat mensen werk en de thuissituatie gescheiden willen houden.

Heb jij te maken met zorgen op financieel gebied? Er zijn instanties die je kunnen helpen. Of het nu wordt veroorzaakt door Corona of door iets anders. In de eerste plaats kun je je zorgen bespreken met mensen die je vertrouwt, maar denk ook eens aan je werkgever of leidinggevende. Geldzorgen kunnen stress opleveren en dus je functioneren beïnvloeden. Als je werkgever hiervan op de hoogte is, kun je samen zoeken naar oplossingen.

Meerdere instanties kunnen je informatie geven. Ook als je geen schulden hebt, maar financieel fit(ter) wilt worden of inzicht wilt hebben in bepaalde regelingen kan je hier terecht. Zo vind je op de site www.Coronageldhulp.nl een handige tool met een overzicht van landelijke en regionale overheidsregelingen en andere maatregelen zoals een betaalpauze bij de bank of uitstel van belastingen. Ook op de site van Nibud en Wijzer in Geldzaken vind je tips om grip te houden bij geldzorgen.

Wil je meer weten over je pensioen, kijk dan op de pagina van je pensioenfonds. Meer informatie over wat te doen bij (dreigend) ontslag? Kijk dan eens op een van de volgende sites: CNV Vakmensen, FNV en UWV.

In de meubelbranche zijn er mogelijkheden om antwoord te krijgen op al je vragen. Jouw Toekomst Adviseur kan je verder helpen bij vragen rond geldzaken. Neem vrijblijvend contact op.

 

Gerelateerd Nieuws

80-90-100-regeling vanaf 58 jaar

Misschien wist je al dat je vanaf je 55e minder kunt gaan werken....
Lees meer

Van werk naar werk

Binnen Schaven aan jouw toekomst helpen we je met vragen over hoe...
Lees meer

De zorgen van mantelzorgers

Nederland kent ongeveer 4,4 miljoen mantelzorgers en dat aantal g...
Lees meer