News Created with Sketch. Geplaatst op:
26-10-2020
.

Leren voor de lol

Niet iedereen vindt leren leuk. Velen associëren het met ‘school’ en iets wat je ‘moet’ doen van je ouders of van je baas.

Bijna elke dag leer je wel iets. Op social media komen zaken voorbij die je nog niet wist of nog nooit had gezien. Je scrolt door facebook, je leest nieuws in de app van de NOS of Nu.nl of gewoon lekker een papieren krant. Ook op je werk leer je genoeg. Een collega helpt je eventjes met iets vast te zetten en laat zien hoe je het makkelijker kunt doen. De volgende keer doe je het misschien ook op die manier. Of de keer erna. Omdat je het toch nog een keer op je eigen manier wilt doen.

Zo leer je ongemerkt steeds wat bij. Niet omdat het moet, maar omdat het je werk makkelijker maakt of omdat je het gewoon interessant vindt. En misschien heb je er wel wat aan als je een keer meedoet aan een pub- of popquiz.

Als je iets voor jezelf doet of als je iets leuk vindt, leer je dus ook en dan gaat het best gemakkelijk. Misschien draagt niet elke cursus bij aan de kwaliteit van je werk, maar voor jou als persoon is het altijd goed om iets nieuws te leren. Wie leert, die groeit. Of het nu gaat over de bediening van een vorkheftruck of over het gebruik van een digitale camera. Elke training draagt bij aan je zelfvertrouwen. Ook krijg je meer zicht in je kwaliteiten. Dat is wel iets wat je in je werk kunt gebruiken. En als je eenmaal een cursus hebt gevolgd, dan is de stap naar ‘serieus leren’ een stuk kleiner.

Wil je een keer iets voor jezelf doen kijk dan eens in onze catalogus:

 

Zit hier niets tussen of wil je iets leren waar kosten aan zijn verbonden, neem dan contact op met een Jouw Toekomst Adviseur. Je kunt tot € 2.500 aan cursuskosten vergoed krijgen.

Gerelateerd Nieuws

Juist nu: leer online

Deze periode leent zich uitstekend om een cursus of training te v...
Lees meer