News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Uitgewandeld?

Kruipt je hond achter de bank als jij je wandelschoenen aantrekt? Dan wordt het tijd voor een andere low impact sport. 4 suggesties voor een alternatief.

Wandelen is goed voor je lijf, het ontstresst en als je wandelt met een vriend of collega kun je meerdere zaken combineren. Maar toch. Ondertussen heb je misschien wel alle interessante routes bij jou in de buurt gelopen en zelfs je hond kruipt achter de bank als het erop lijkt dat je weer zoveel duizend stappen wilt gaan zetten. De sportscholen zijn voorlopig nog even dicht, dus dat vraagt om andere manieren van laagdrempelig sporten. 4 alternatieven voor een blokje om.

  1. Skeeleren: op je skeelers ga je harder en verder dan op je wandelschoenen. Skeeleren geeft ook nog eens een groter vrijheidsgevoel. Ben je een beginner, vergeet dan je beschermmiddelen niet. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje.
  2. Doe een spel: ga stoepranden, bandmintonnen of frisbeeën. Ongemerkt verbrand je een hoop calorieën en je wordt er minstens zo vrolijk van als van een rondje door de wijk. Bovendien is het een mooie manier om je kinderen van de bank te lokken.
  3. Dansen: draai de volumeknop omhoog en gooi de voetjes van de vloer. Als je het zelf even niet weet dan vind je YouTube talloze danstutorials. Bijkomend voordeel: als de clubs straks weer opengaan, heb je een paar indrukwekkende dancemoves in de pocket.
  4. Blotevoetenpad: lopen op blote voeten is gezond en bevrijdend. Blotevoetenpaden zijn korte wandelroutes met een zachte ondergrond. Nederland kent er minstens 24. Misschien is er ook wel eentje bij jou in de buurt.

 

Gerelateerd Nieuws

De positieve effecten van wandelen

Voorheen begon ik mijn dag altijd met een wandeling samen met mij...
Lees meer

Bewegen is goed voor je geest

Februari is een donkere maand, met weinig natuurlijk licht en lag...
Lees meer

Bewegen voor je brein

Dat bewegen goed is voor je lichaam weten we al lang. Maar met be...
Lees meer

Samen een straatje om

Regelmatig een wandelingetje maken is supergezond. Zeker in deze ...
Lees meer