News Created with Sketch. Geplaatst op:
17-11-2020
.

Van werk naar werk

Binnen Schaven aan jouw toekomst helpen we je met vragen over hoe jij je loopbaan wilt vormgeven en hoe je verder kunt ontwikkelen als je een volgende stap wilt maken of móet maken.

Op dit moment zijn de economische verwachtingen in de sector erg wisselend. Bij de ene werkgever gaat het boven verwachting, terwijl een ander de cijfers ziet dalen. Zo kan het gebeuren dat je in deze tijd te maken krijgen met ontslag. Wij helpen je graag om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. We behouden vakmensen het liefst in de sector en hebben daarom alle vacatures voor je op een rij gezet.

Is er bij jouw werkgever onzekerheid over de toekomst of zijn er reorganisatieplannen? Neem dan zeker contact met ons op voor loopbaanbegeleiding binnen de meubelindustrie en interieurbouw.

Hoe werkt het?
  1. Jouw werkgever of jijzelf neemt contact met ons op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen, behoeften, reisafstand, werktijden en dergelijke.
  2. Hierna bespreken we in een loopbaangesprek je opleidingsniveau, competenties, talenten en ervaring. Door gebruik te maken van hulpmiddelen zoals een persoonlijkheids- en talententest vinden we de juiste aansluiting met een passende vacature. Daarbij helpen de inzichten je ook bij het sollicitatietraject en het vervolg van je loopbaan. Mogelijk blijkt uit dit gesprek dat jij graag een cursus of opleiding wilt doen om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. Bij een scholingsadvies van onze adviseurs, kun je tot € 2.500 cursuskosten vergoed krijgen.
  3. Als er een vacature is die aansluit bij jouw profiel, dan bespreken we deze met je. De sollicitatie is jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij kunnen jou helpen bij het opstellen van een CV en het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. Let op: bij vragen over je arbeidscontract, salaris en arbeidsvoorwaarden verwijzen wij je door naar FNV en CNV Vakmensen waarmee we samenwerken.
  4. Nadat je aan de slag bent gegaan bij je nieuwe werkgever in de meubel- en interieurbranche, kun je nog steeds rekenen op onze hulp. Zo is er advies bij onderwerpen over gezondheid, vitaliteit, arbeidsomstandigheden, vakkennis en financiële planning. Daarnaast kan je in onze catalogus gebruik maken van veel online cursussen die vaak gratis voor werknemers in de sector te volgen zijn. Ook voor een vervolgadvies ben je bij ons van harte welkom.

 

Nog even dit…

Zonder jouw toestemming delen wij geen privacygevoelige informatie met derden, dus niet met je huidige werkgever, maar ook niet je potentiële werkgever. Wij houden ons hierbij aan de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt.

Het gehele traject is kosteloos en tot maximaal 3 maanden beschikbaar na het einde van een eventueel dienstverband in de meubelindustrie.

Contact

Als je gebruik wilt maken van onze hulp, meld je dan aan via info@schavenaanjouwtoekomst.nl, bel 023-515 8880 of neem direct contact op met een Jouw Toekomst Adviseur.