News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Vraag en antwoord: opleidingen

Om te groeien in je werk, heb je een opleiding nodig. Hoe bespreek je dat op je werk en wie gaat dat betalen?

Ik wil graag verder groeien in mijn werk. Hoe pak ik dat aan?

Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn binnen je eigen baan, dan is het logisch een gesprek met je werkgever aan te vragen. Volgens de cao is deze verplicht daaraan mee te werken. In een loopbaangesprek bespreek je hoe je je wilt ontwikkelen en wat daarvoor nodig is. Misschien wil je een opleiding volgen om verder te groeien. Ook dat kun je aankaarten in zo’n gesprek. Heb je hulp nodig vóór of tijdens het loopbaangesprek, schakel dan Jouw Toekomst Adviseur in.

Ik wil graag een opleiding volgen. Moet ik die zelf betalen?

Als je een opleiding wilt volgen, die in de lijn van je functie of de branche ligt, dan kun je een verzoek indienen bij ECM voor een vergoeding. Je kunt scholingssubsidie krijgen tot een maximum van € 1.000.

Als je een cursus volgt naar aanleiding van een loopbaanadvies van Jouw Toekomst Adviseur, dan vergoedt ECM zelfs tot € 2.500 van de cursuskosten.

In onze catalogus vind je ook gratis online trainingen en cursussen die je zonder toestemming van je werkgever kunt volgen.

Heb ik recht op loon tijdens de cursusuren?

Als je in overleg met je werkgever onder werktijd naar school gaat, dan betaalt hij je loon door. Ga je buiten werktijd naar school, dan betaalt hij je loon door over de helft van het aantal uren die je buiten werktijd naar school gaat.

Wil je zelf graag een opleiding doen? En vindt je werkgever dat die opleiding belangrijk is voor het bedrijf en voor jouw werk? Dan betaalt hij jouw loon door over 25% van het aantal uren die je naar school moet. Jaarlijks betaalt een werkgever maximaal 20 uur loon door.

Valt het examen van je opleiding onder werktijd, dan betaalt je werkgever je loon door tot maximaal 3 dagen per jaar. Daarna moet je die uren uit eigen zak betalen.

Meer weten over opleidingen en vergoedingen? Neem contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Wat kost een opleiding?

Door jezelf actief te ontwikkelen en te investeren in een opleidi...
Lees meer

Juist nu: leer online

Deze periode leent zich uitstekend om een cursus of training te v...
Lees meer