News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Vraag en antwoord: pensioen

Het pensioen is misschien nog ver weg voor jou. Toch is het de moeite waard te onderzoek waar je straks recht op hebt. Hieronder maken we alvast een klein beginnetje.

Ben ik verplicht me aan te sluiten bij het Pensioenfonds Meubel?

Als je werkgever verplicht is aangesloten bij Pensioenfonds Meubel, dan ben jij ook verplicht daar pensioen op te bouwen. Als je werkgever is vrijgesteld, dan bouw je geen pensioen op bij Pensioenfonds Meubel. Je kunt dit navragen bij personeelszaken.

Wanneer kan ik met pensioen?

Sinds 2020 is de pensioenrichtleeftijd bij Pensioenfonds Meubel 68 jaar. Volgens de standaardregeling gaat je pensioen dus in op je 68e. Je kunt ook gewoon met pensioen op het moment dat je AOW krijgt van de overheid.

Je kunt vanaf 5 jaar voor je de AOW-leeftijd bereikt met pensioen. Daarbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de 58+ regeling. Maar je kunt het pensioen ook uitstellen tot uiterlijk 70 jaar. In de Op Koers-planner van het Pensioenfonds Meubel bereken je wat de financiële gevolgen zijn van jouw keuzes.

Wat is een UPO en waar vind ik dat?

UPO staat voor Uniform Pensioen Overzicht. Je ontvangt dit 1 keer per jaar digitaal. Je kunt je UPO ook terugvinden op de website van jouw pensioenfonds onder Mijn Pensioen. Als je je e-mailadres achterlaat bij Pensioenfonds Meubel, krijg je automatisch bericht als je UPO klaar staat.

Wil je meer weten over jouw pensioen? Kijk dan op de site van het pensioenfonds. Jouw Toekomst Adviseur kan ook helpen bij pensioenvragen. Neem contact op als er iets niet duidelijk is.

 

Gerelateerd Nieuws

De voordelen van de 58+ regeling

80% werken, ongeveer 90% inkomen en 100% pensioen…. Kan dat? Jaze...
Lees meer

Dit is de 58+ regeling

Misschien wist je al dat je vanaf je 55e minder kunt gaan werken....
Lees meer

Financieel fit het jaar uit

Aan het einde van het jaar kan je de balans opmaken op financieel...
Lees meer