News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Zoek een hobby!

Een leuke baan is belangrijk, maar het is misschien nog wel belangrijker je vrije tijd plezierig in te vullen. Het gaat er dan niet alleen om dat je regelmatig gezellige dingen doet met je gezin of een goede serie kijkt op Netflix. Een hobby zorgt ervoor dat je helemaal in balans komt.

Toen je kind was hoorden hobby’s er gewoon bij. Na school deed je dingen als voetballen, strips lezen of knutselen en dat noemde je allemaal hobby’s. Als je volwassen wordt, schieten dat soort ontspannende activiteiten er vaak bij in. Of je doet ze omdat ze goed voor je zijn (sporten) of omdat het moet (koken). Toch is het goed tijd vrij te maken voor een hobby en wel hierom:

  1. Je verzet je zinnen. Als je voor je werk veel achter de computer zit, dan is het fijn om in je vrije tijd actief te zijn. Doe je fysiek werk, dan geeft het voldoening om op je vrije dagen je grijze massa in beweging te zetten met een puzzel of een boek.
  2. In je werk ben je misschien bezig met grote projecten, in je hobby kan je je bezighouden met details die jij belangrijk vindt. Je verdiept je in andere materie. Daardoor groei je ook. En misschien doe je wel vaardigheden op die je in je werk kunt gebruiken. Ook in een vrijetijdsbesteding kun je beter worden. Dat geeft energie en zelfvertrouwen.
  3. In normale tijden stelt een hobby je in de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten. Zelfs als je een online cursus volgt kan je andere mensen leren kennen die dezelfde interesses hebben, bijvoorbeeld door informatie te zoeken op Facebookpagina’s of fora.
  4. Met sommige hobby’s kun je een aardig zakcentje verdienen. Misschien ben je een verdienstelijk schilder, maak je mooie kettinkjes of kun je een lekker potje bier brouwen. Voor dat soort dingen bestaat er een markt. Pas wel op dat de focus niet op geld verdienen komt te liggen, want dan begint het weer op werk te lijken. Als je op een relaxte manier met je hobby omgaat, kom je in balans en kun je je werkweek ook beter aan.

 

In onze catalogus vind je verschillende online cursussen die je ondersteunen bij jouw hobby. Deze cursussen zijn gratis voor werknemers in de meubel- en interieurbouw. Om je een eindje op weg te helpen doen we 10 suggesties voor een nieuwe hobby:

  1. Yoga
  2. Wijnproeven
  3. Websites bouwen
  4. Kunst kijken
  5. Hardlopen
  6. Binnenhuisarchitectuur
  7. Bloggen
  8. Beleggen
  9. Katten
  10. Photoshop