News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Mei Plasticvrij: één maand zonder plastic

Ieder jaar wordt ‘Mei Plasticvrij’ georganiseerd in Nederland. Van origine is het een Belgisch burgerinitiatief. Inmiddels heeft het zich uitgebreid naar Nederland met als doel mensen bewuster te maken van hun plasticverbruik. De uitdaging is simpel maar krachtig: een hele maand lang geen plastic gebruiken! 

 

Plasticvervuiling is slecht voor het milieu

Plasticvervuiling vormt een enorme bedreiging voor ons milieu. Jaarlijks belandt zo'n 8 miljoen ton plastic in onze oceanen, met verstrekkende gevolgen voor zeeleven en ecosystemen. Ook op het land stapelt het plasticafval zich op en vervuilt het onze natuurlijke omgeving. Het is hoog tijd om de overmatige productie van plasticafval aan te pakken. Initiatieven zoals Mei Plasticvrij speelt hierin een cruciale rol.

 

Wetgeving voor het beperken van wegwerpplastic

Naast dit initiatief wordt ook wetgeving ingezet om wegwerpplastic aan te pakken. De regelgeving over Single Used Plastics is uitgebreid, waardoor producenten verantwoordelijk worden gesteld voor het opruimen van hun producten. Dat is ook de reden dat we sinds 1 juli extra betalen voor plastic wegwerpbekers en -bakjes bij afhaalrestaurants en supermarkten. 

 

Alleen Mei Plasticvrij?

Mei Plasticvrij is méér dan alleen een maandelijkse uitdaging; het is een oproep tot actie voor een duurzamere toekomst. Door bewustwording te creëren en concrete stappen te zetten, kunnen we samen de strijd aangaan tegen plasticvervuiling en een positieve impact hebben op onze planeet. Dus laten we onze handen ineenslaan en meedoen aan Mei Plasticvrij - een kleine stap voor ons, maar een grote sprong voor het milieu!