Catalogus Created with Sketch.

Arbeidsovereenkomsten maken

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Is je bedrijf of organisatie zover dat het personeel gaat aannemen? Dan is het verstandig om goede arbeidsovereenkomsten te maken. Zo'n overeenkomst kan net zo uitgebreid worden als je zelf wilt. Maar jij en ook je toekomstige medewerker(s) hebben er veel belang bij dat alleen het hoognodige in het contract komt te staan. In deze online cursus leer je stap voor stap wat wettelijk vereist is voor een arbeidsovereenkomst en wat niet.

Deze cursus vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carri√®reswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben, professioneel werkzaam zijn binnen het thema.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Arbeidsovereenkomsten maken' leer je stap voor stap wat de wettelijke vereisten zijn van een arbeidsovereenkomst. Na deze cursus ben je zelf in staat om een arbeidsovereenkomst op te stellen.  

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van de wettelijke vereisten van een arbeidsovereenkomst (inclusief vereiste noodzakelijke gegevens)
  • Kennis van verschillende soorten arbeidsvoorwaarden
  • Kennis van begrippen als functieomschrijving, functiewaardering, aansprakelijkheid
  • Kennis van de regels in verband met een proeftijd en de diverse soorten bedingen
  • Kennis van verschillende beloningstelsels

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Arbeidsovereenkomst' duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 4 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor ondernemers, leidinggevenden in het MKB. Een must voor elke mkb'er die op het punt staat personeel aan te nemen. Advies vooropleiding MBO3.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Arbeidsovereenkomsten maken' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal, overzicht beloningsstelsels, het arbeidsovereenkomst ABC, overzicht functievergelijking en een verwijzing naar het e-boek Doeltreffend personeelsbeleid.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Arbeidsovereenkomsten maken' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!