Catalogus Created with Sketch.

Complimenten geven voor meer productiviteit en een goede werksfeer

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Misschien moet je nog aan het idee wennen, maar ook jouw medewerkers hebben, net als jijzelf, van tijd tot tijd behoefte aan een compliment. Voor veel mensen in een leidinggevende functie is het geven van complimenten niet vanzelfsprekend en zeker niet gemakkelijk. Dat komt omdat veel leidinggevenden niet echt weten hoe dat precies werkt. In deze online cursus worden de voornaamste onderwerpen rondom het geven van complimenten rechttoe rechtaan op een rij gezet.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Complimenteren' leer je een doeltreffende methode om op de werkvloer je medewerkers optimaal tot hun recht te laten komen. De online training is vooral op de praktijk gericht, en kan jou helpen om jouw communicatie met je medewerkers te verbeteren. Elke leidinggevende weet dat aandacht voor zijn of haar medewerkers een onmisbare randvoorwaarde is voor een goede sfeer op de werkvloer. Jij kunt via deze e-learning de belangrijkste dingen leren om van jouw kant ruimschoots aan deze voorwaarde te voldoen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je kent manieren om de communicatie met medewerkers te verbeteren.
  • Je weet dat complimenten geven en feedback, onderdeel zijn coachend leidinggeven.
  • Je gaat complimenten geven aan je medewerkers.
  • Je weet hoe je meer aandacht kunt besteden aan medewerkers.

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Complimenten maken' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor werkgevers, werkbegeleiders, leidinggevenden, praktijkbegeleiders en teamleiders. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Richten op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' .

Lesmaterialen

De cursus 'Complimenteren' bestaat uit: een e-learning met audio- en videofragmenten, een vragenformulier 'Complimenten maken' en een verwijzing (inclusief luisterfragment) naar het audioboek 'Aanspreken? Gewoon doen!'

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Complimenteren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!