Catalogus Created with Sketch.

Consumentenrecht

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

Als je producten of diensten verkoopt, blijken er nogal wat regels te zijn rondom het recht van consumenten. Hoe onderscheid je de wettelijke rechten van de fabeltjes die daarover de ronde doen? Welke eisen mag de klant stellen met het oog op garantie? En wat wordt eigenlijk bedoeld met 'productaansprakelijkheid'? In de online cursus 'Consumentenrecht' krijg je duidelijk en praktisch antwoord op dergelijke vragen.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Consumentenrecht' leer je meer over de grenzen en mogelijkheden van het consumentenrecht.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Onderscheid maken tussen ruilen en retourneren
  • Kennis van belangrijkste garantieregels op verkochte artikelen
  • Inzicht in eisen die klanten kunnen stellen
  • Kennis van begrippen consumentenautoriteit en productaansprakelijkheid

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Consumentenrecht' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is bestemd voor ondernemers die de grenzen en mogelijkheden van het recht van consumenten willen kennen. Ook leidinggevenden in een commerciële setting met direct klantcontact, zullen veel aan deze online training hebben. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je de training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Ethisch en integer handelen, Overtuigen en beïnvloeden, Kwaliteit leveren, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'Consumentenrecht' bestaat uit:, VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Vragenlijst, Praktijkopdrachten, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Consumentenrecht' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!