Catalogus Created with Sketch.

De DISC, een introductie

Gratis voor medewerkers uit de branche
Meld aan

In deze cursus leer je hoe de DISC werkt en wat je met de uitkomsten kan doen, zowel persoonlijk als binnen je bedrijf. Zo wordt er uitgebreid stil gestaan bij de mogelijkheden die de DISC biedt in combinatie met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP).

De DISC persoonlijkheidstest is een uitstekende keuze om meer over jezelf te leren. Deze test onthult je unieke communicatie- en gedragsstijl en geeft inzicht in je persoonlijke drijfveren. Het uitgebreide rapport helpt je te begrijpen hoe je reageert in verschillende situaties. Dit inzicht vormt een belangrijk instrument om doordachte keuzes te maken in je verdere persoonlijke ontwikkeling. Goed leiderschap begint bij jezelf!

De uitkomsten van deze test zijn vervolgens goed te gebruiken om te kijken naar dynamieken binnen de afdeling of het bedrijf. Ook kan het leiden tot groter begrip tussen mensen en kan het handvatten bieden om een POP nog beter in te vullen.

Doel van de cursus

In de online cursus 'De DISC, een introductie' leer je binnen afzienbare tijd de voornaamste punten van de DISC. Maar vooral wordt gefocust op hoe je de uitslagen van een DISC kan gebruiken binnen je werk. Hierbij zul je vooral leren hoe je door de inzichten van de DISC conflicten kunt oplossen of zelfs voorkomen. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • De theoretische achtergrond van de DISC.
  • Het herkennen van de DISC gedragstijlen.
  • Omgaan met de verschillende gedragsstijlen.
  • Je weet hoe een DISCwiel is opgebouwd.
  • Je kunt de DISC inzetten in combinatie met een POP.

Duur en studiebelasting

De e-learning 'De DISC, een introductie' duurt ongeveer 2 uur, de totale studiebelasting is ongeveer 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de achtergronden van de DISC maar in het bijzonder voor leidinggevenden, managers en teamleiders.

Vaardigheden

Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren.

Lesmaterialen

De cursus 'De DISC, een introductie ' bestaat uit: teksten, verschillende filmpjes, hand-outs en een voorbeeld voor het zelf maken van een POP. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'De DISC, een introductie' wordt niet afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!