News Created with Sketch. Geplaatst op:
27-07-2020
.

Audioboek: Aanspreken? Gewoon doen

We willen anderen wel aanspreken op hun gedrag, maar doen dat zelden. Het audioboek Aanspreken? Gewoon doen geeft tips voor aanspreken én aangesproken worden.

We willen allemaal dat onze collega’s hun afspraken met ons nakomen. We willen kort en krachtig vergaderen, zonder dat anderen afhaken en op hun mobiel de mail gaan bijwerken. Dat er direct gecommuniceerd wordt, dus geen geroddel. En dat iedereen eerlijk zegt wat hij vindt en doet wat-ie zegt. We denken dat een aanspreekcultuur de oplossing is en hopen dat al die anderen hun gedrag veranderen. Maar ondertussen verandert er niets.

Voor velen is dit heel herkenbaar. We willen elkaar wel aanspreken, maar doen het niet. En dat terwijl we allemaal vinden dat het nodig is om je te ontwikkelen en de werksfeer goed willen houden.

Gytha Heins schreef het boek Aanspreken? Gewoon doen. In onze catalogus vind je de audioversie. Hierin gaat ze in op:

  • waarom iedereen het zo lastig vindt om anderen aan te spreken,
  • wat er mis kan gaan als je het verkeerd doet,
  • wat het je oplevert als je het wel doet
  • tips om anderen goed aan te spreken
  • tips voor als je aangesproken wordt.

 

Gytha legt helder uit en als je het te lang vindt duren dan kun je gemakkelijk door skippen naar  hoofdstukken 7 en 8 voor de tips.

PRAKTISCHE GEGEVENS EN AANMELDEN:
  • Kosten: gratis voor medewerkers uit de branche
  • Studieduur: Het audioboek Aanspreken? Gewoon doen duurt zo'n 7,5 uur. Je kunt er in je eigen tempo doorheen gaan en de hoofdstukken beluisteren die voor jou interessant zijn.
  • Aanmelden: via de link.
  • Certificaat: geen

 

Uitspreken & luisteren

Je zal snel horen dat we elkaar vaker mogen aanspreken. Dat wil niet zeggen dat je dan maar alles eruit moet gooien zonder rekening te houden met de ander. Want wie uitdeelt moet ook kunnen ontvangen. Naast je uitspreken moet je ook kunnen luisteren en zelf openstaan voor kritiek. Om met kritiek om te gaan moet je weer beschikken over zelfkennis en enig zelfvertrouwen. Via de volgende gratis cursussen kun je ook daaraan werken:

 

Winst

Elkaar aanspreken op ongewenst gedrag levert ons sowieso veel op. Probeer het eens. Het zal direct en ook op langere termijn positieve gevolgen hebben voor de sfeer als mensen zich beter aan de gemaakte afspraken houden en onuitgesproken irritaties niet langer laten doorsudderen.