News Created with Sketch. Geplaatst op:
24-10-2022
.

Lichamelijk of geestelijk moe? Zo pak je het aan

Je voelt je altijd moe, maar je weet niet precies hoe je jezelf weer in beweging krijgt. Dan is het belangrijk te bepalen of jouw vermoeidheid een lichamelijke of een geestelijke oorzaak heeft. Hieronder lees je hoe je het onderscheid maakt en wat je eraan doet.

Wanneer je lichamelijk moe bent, kan dit allerlei klachten met zich meebrengen. Je lichaam kan zwaar aanvoelen en je kunt ook hoofdpijn of pijn in de gewrichten ervaren. Ook spierpijn en slaperigheid komen voor bij lichamelijke vermoeidheid. Gelukkig is de oplossing voor lichamelijke vermoeidheid erg simpel: Neem rust! Doe je dat niet, dan kun je te maken krijgen met uitputting of chronische pijnklachten. Naast voldoende rust, draagt een gezond en regelmatig voedingspatroon bij aan het herstel.

Vermoeidheid door mentale belasting
Komt jouw vermoeidheid voort uit mentale belasting, zoals een hoge werkdruk of problemen in de privésfeer, dan is het juist een goed idee om in beweging te komen. Veel voorkomende symptomen zijn een onrustig gevoel, luiheid, piekeren, gebrek aan zelfvertrouwen, stress en negatieve gevoelens.

Herken je bovenstaande symptomen? Kom dan van de bank. De buitenlucht kan je goed doen en als je beweegt dan stijgt je hartslag waardoor je je levendiger voelt. Dit komt omdat je lichaam hormonen aanmaakt die de spanning, onrust en het gevoel altijd moe te zijn wegnemen. Dagelijks een kwartier buiten wandelen geeft je al meer energie en levenslust. Voel je je fysiek sterk, dan kan je mentaal ook meer aan.

Schaven aan jouw Toekomst maakt zich sterk voor jouw duurzame inzetbaarheid. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt waarin je in 1 oogopslag ziet hoe je stress te lijf gaat. Je kunt het gratis aanvragen via onderstaand formulier.

Gerelateerd Nieuws

5 tips om stress te verminderen

Spanning is tot op zekere hoogte goed voor je. Het verhoogt je ha...
Lees meer

Een burn-out is geen depressie

Maandelijks zoeken zo’n 2000 mensen op Google naar ‘Ben ik depres...
Lees meer