News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Nationale Complimentendag: waardeer je medewerkers!

Vrijdag 1 maart is het Nationale Complimentendag. Een perfect moment om complimenten uit te delen aan je collega’s! Complimenten gaan verder dan een simpele ‘goed gedaan’. Jouw collega’s voelen zich hierdoor gewaardeerd. Dat is fijn, toch? Het draagt bij aan het werkgeluk!

 

Persoonlijke complimenten zijn éxtra leuk

Een effectief compliment is specifiek en persoonlijk. Probeer minder algemene ‘complimenten’ te geven, zoals “goed gewerkt” of “knap gedaan”. Maak het persoonlijk! Zoals: “Wat fijn dat je het probleem meteen hebt opgelost. Zo kunnen we weer verder met het project”. Een persoonlijk tintje maakt een compliment veel krachtiger.

 

De balans tussen compliment en correctie

Nationale Complimentendag mag dan op 1 maart zijn, maar het geven van complimenten zou een gewoonte moeten zijn. Ken je de compliment en correctie balans? Voor elke correctie (bijvoorbeeld kritische feedback) zijn 3 complimenten nodig om de balans te herstellen. Door een gezonde mix van feedback en waardering te hanteren, creëer je een positieve werkomgeving.

 

Download de Complimentenkaarten

Heb je wat hulp nodig bij het geven van complimenten? Geen probleem, wij bieden hulp. Download onze Complimentenkaarten! Gebruik ze om een collega een compliment te geven. Verstuur ze digitaal met een persoonlijk bericht of print ze uit en nodig je team uit om elkaar persoonlijk te waarderen. Kleine gebaren maken een groot verschil!

 

Schaven aan Jouw Toekomst Adviseurs

Wil je meer weten over het geven van effectieve complimenten? Of heb je tips nodig om een positieve werkomgeving te creëren? Neem contact op met één van onze Adviseurs.