News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Open je blik

Iedereen wil gezien en gehoord worden. Oprechte interesse kan leiden tot lager verzuim. Met Open je blik ga je op een gemakkelijke manier een gesprek aan. Heb jij al zo'n blik zien staan op je werk?

Als je collega’s of leidinggevende interesse tonen, dan voel je dat je wordt gezien. Daardoor ga je met meer plezier naar je werk. Dit extra beetje werkgeluk zorgt ervoor dat je langer je werk kunt blijven doen. Dat geldt zowel voor dingen die je storen als voor zaken die je blij maken. Door te praten over wat je dwars zit, kan er ook worden gezocht naar oplossingen. Bovendien haalt zo’n gesprek haalt de scherpe randjes eraf, ook als er niet direct een oplossing voorhanden is.

Als je echt ergens mee zit, dan is het fijn om daarover te kunnen praten. Als je je zorgen niet kwijt kunt, dan stapelen ze op en kan je te maken krijgen met mentale problemen. Op den duur betekent dat misschien wel dat je je niet meer kunt concentreren op je werk en dat je langdurig uitvalt. Het is belangrijk dat je werkgever of leidinggevende in de gaten houden of je goed in je vel zit en daarover een gesprek durven aangaan. Maar niet alleen vervelende gebeurtenissen kunnen aanleiding zijn tot een gesprek. Ook mooie ervaringen verdienen belangstelling. Stel je voor dat je een kind hebt gekregen of een mooie sportprestatie hebt geleverd en niemand vraagt ernaar. Dan is het net of het niet is gebeurd.

CBM, ECM en de vakbonden bieden organisaties in de interieurbouw en meubelindustrie een blik vol gesprekskaarten. Ze kunnen helpen bij het starten van een gesprek. Met de vragen uit ‘Open je blik’ raak je gemakkelijk aan de praat. 

Zo werkt het
Open het blik en pak je een kaart. Op de kaarten staan vragen en complimenten. Ga in gesprek met elkaar. Gewoon tijdens de pauze, in het teamoverleg of bij een functioneringsgesprek. Luister naar elkaar en vraag door. Staat er bij jullie in het bedrijf al zo'n blik? Je kunt hem gratis bestellen.

Gratis adviesgesprek
Op je werk kun je praten over je werk en toekomst. Dat kan ook met iemand van buiten het bedrijf. Met jouw vragen kun je gratis terecht bij een ervaren adviseur. Jouw Toekomst Adviseur kan je bijvoorbeeld helpen ontdekken waar jij goed in bent, hoe je kunt doorgroeien in je baan en wat je in de toekomst wilt. Meld je aan voor een vrijblijvend telefonisch gesprek.