News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Zo bespaar je geld op alledaagse uitgaven

Geld besparen: dat willen we allemaal wel! Folders en aanbiedingen in de gaten houden, de thermostaat niet te hoog zetten of spaarpotjes maken zijn de bekende kostenbesparende tips. Ben jij op zoek naar andere manieren om slim met geld om te gaan? Lees dan snel verder! Wij delen 5 tips waar je misschien nog niet aan gedacht had.

 

1. Slimme lunchgewoonten

Hartstikke lekker natuurlijk, elke dag een vers broodje en iets te drinken halen. Maar niet echt goed voor je portemonnee helaas. Bespaar op lunchkosten door thuis je lunch voor te bereiden. Smeer wat boterhammen, of kook een extra portie avondeten en neem dat mee naar je werk in een bakje. Gezonder én goedkoper!

 

2. Kies voor tweedehands

Heb jij de wereld van tweedehands winkels en online marktplaatsen al ontdekt? Zo niet; laat je dan eens verrassen! Of het nu gaat om kleding, meubels of elektronica, je kunt van alles vinden tegen aantrekkelijke prijzen. Heb je zelf kleding of spullen in huis die je eigenlijk niet meer draagt of gebruikt? Dan kun je deze heel eenvoudig online verkopen. Dat levert weer geld op.

 

3. Kweek ’t lekker zelf

Kruiden kunnen behoorlijk prijzig zijn als je ze in de supermarkt koopt. Zelf kruiden kweken bespaart geld, en is ook nog eens extra lekker omdat het vers is. Dus heb jij groene vingers? Dan is dit een handige bespaartip voor jou.

 

4. Koop buiten het seizoen

Wees slim en plan je grotere uitgaven tijdens de uitverkoop. Heb je iets op het oog? Wacht dan geduldig af totdat het met korting aangeboden wordt.

 

5. Ga slim om met abonnementen

Kijk eens goed naar je bankafschriften. Hoeveel geld gaat er naar abonnementen? En hoeveel van die abonnementen gebruik je ook echt? Dan is het tijd om te schrappen. Kijk kritisch en zeg de abonnementen die je niet vaak gebruikt op. 

 

Geld besparen is niet saai! Het kan juist heel inspirerend en creatief zijn. Zo houd je meer geld over voor zaken die er écht toe doen. Hopelijk helpen deze tips je een handje.