News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Zó belangrijk is een EVD

Veel bedrijven in de interieurbouw en meubelindustrie hebben te maken met houtstof. Wist je dat houtstof behoorlijke veiligheidsrisico’s met zich meebrengt? Houtstof is erg brandbaar en kan een explosie veroorzaken. Gelukkig komt het niet vaak voor. Wél is het belangrijk om de risico’s tot een minimum te beperken. Vanuit de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) zijn bedrijven verplicht om het gevaar op explosies binnen het bedrijf in kaart te brengen. Een explosieveiligheidsdocument (EVD) is hierbij onmisbaar.

 

Breng veiligheidsrisico’s in kaart

Explosies kunnen grote gevolgen hebben voor zowel jouw bedrijf als voor je collega’s. De kans dat er daadwerkelijk een explosie plaatsvindt op je werk is gelukkig maar klein. Toch mag je er niet vanuit gaan dat het jou niet overkomt. Door de veiligheidsrisico’s in kaart te brengen, vergroot je het veiligheidsbewustzijn. Maar een EVD opstellen is niet eenvoudig en kost veel tijd en geld.

 

Tweemaal per jaar: EVD-dagen

In samenwerking met SHR organiseert CBM twee keer per jaar een EVD-dag. Dit is een unieke kans om een EVD op te stellen, zónder daar al te veel tijd en geld aan kwijt te zijn. Op EVD-dagen zijn namelijk specialisten aanwezig die in één dagdeel een EVD voor jouw bedrijf op kunnen stellen.

 

Meubel- en rompenfabriek Vermeij bezocht een EVD-dag

Michel van Meubel- en rompenfabriek Vermeij bezocht afgelopen 12 oktober een EVD-dag. Hier heeft hij in slechts één dagdeel een EVD in laten vullen. Michel vindt een explosieveiligheidsdocument onmisbaar voor zijn bedrijf. Het ambachtelijke familiebedrijf produceert tenslotte dagelijks houtstof. De veiligheid van zijn medewerkers staat hierbij voorop. Bovendien wil Michel goed verzekerd zijn en zijn bedrijf beschermen.

 

Vergroot het veiligheidsbewustzijn rondom werken met houtstof

Het is belangrijk om je kennis over veiligheid up-to-date te houden. Michel leest bijvoorbeeld het CBM nieuws en blijft op die manier op de hoogte. Ook gaat hij graag het gesprek aan met leveranciers om nieuwe kennis op te doen. Heb jij vragen over veiligheid? Neem dan gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur.