News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Aandacht voor fysieke belasting

Lotte Tielemans verruilde tijdens de coronapandemie haar loopbaan in de hotelbranche voor het bedrijf van haar ouders. Samen met haar broer Wouter nam ze in 2022 Meubelmakerij De Stoof over. Dit bedrijf hebben hun ouders in 1982 opgericht. Lotte en Wouter hechten veel waarde aan hun team. Vakbekwame meubelmakers die zich elke dag weer inzetten om kwaliteit te leveren voor hun klanten, daar moet je zuinig op zijn!

 

In gesprek met medewerkers

Begin dit jaar werden gesprekken gevoerd met de medewerkers. Heel belangrijk, vindt Lotte. “Je wilt weten wat het personeel bezighoudt en wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen en plezier te hebben in hun werk”, licht ze toe. 

 

Fysieke belasting is een belangrijk gespreksonderwerp

Tijdens die gesprekken met de medewerkers van De Stoof kwam een heel belangrijk onderwerp naar voren: fysieke belasting. “Op dit moment is er nog niemand met klachten. We werken natuurlijk wel in een branche waar mensen hun lichaam belasten, ondanks de maatregelen die we treffen om dat te voorkomen”, vertelt Lotte. 

 

Voorkomen is beter dan genezen

Om te voorkomen dat er klachten gaan ontstaan, wilde Lotte graag iets organiseren voor de medewerkers. Ze dacht aan een tiltraining. Na overleg met de Schaven aan jouw Toekomst Adviseur is er contact geweest met STEP. Dit is een bureau dat de nodige ervaring heeft met trajecten in de interieurbouw en meubelindustrie. STEP adviseerde een QuickScan te doen. Welke werkhouding neemt iemand aan? Hoe loopt de werkstroom en welke hulpmiddelen zijn er? Tijdens zo’n scan kijkt een deskundige naar hoe er gewerkt wordt. 

 

Kleine aanpassingen hebben grote gevolgen

Nynke, STEP-deskundige, bracht tijdens het bezoek meteen haar kennis in de praktijk. Op basis van foto’s en filmpjes heeft ze wat verbeteringen aangeraden. “Het zijn vaak hele kleine aanpassingen in de houding die ervoor zorgen dat we het lichaam een stuk minder belasten”, vertelt Nynke. De medewerkers van De Stoof hebben de scan als zeer prettig ervaren. Ze vinden het écht goed dat er aandacht besteed wordt aan fysieke belasting.

 

Volgende stappen

Als opvolging van de QuickScan volgt binnenkort nog een training op maat. Die training helpt medewerkers om hun werkplek optimaal te benutten. Dat zorgt ervoor dat ze hun lichaam minder hoeven te belasten. 

 

Ben je benieuwd hoe jij en je collega's jullie werkplek optimaal kunnen benutten? Een STEP-traject kan enorm van waarde zijn! Neem gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur voor meer informatie.