News Created with Sketch. Geplaatst op:
10-03-2021
.

Besparen voor beginners

Met kleine aanpassingen kun je veel geld besparen. We geven 3 tips uit het boek Schone lei.

Enige tijd terug plaatsten we een interview met Sandra Doevendans. Door hard te werken en slim met haar geld om te gaan loste ze in 12 jaar een schuld van meer dan 75 duizend euro af. In haar boek Schone lei deelt ze ervaringen en geeft ze bespaartips. Die laatste zijn ook interessant als je geen schulden hebt, want waarom zou je meer geld uitgeven dan nodig is?

3 eenvoudige bespaartips:

  1. Maak een begroting. Als je weet hoeveel geld er binnenkomt, weet je ook hoeveel je kunt uitgeven. Doordat we vrijwel alles met pin betalen, raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Pin wekelijks cash bij de automaat en geef niet meer uit dan je volgens je begroting mag.
  2. Doe 1 keer per week de grote boodschappen. Maak van tevoren een lijstje en wijk daar niet vanaf. Hoe vaker je naar de supermarkt gaat, hoe meer je koopt. En dat zijn dan vooral dingen die je niet nodig hebt. Door 1 keer per week in te slaan, ga je ook zuiniger om met je voorraden.
  3. Steek vaker een kaarsje aan. Dat scheelt in de energiekosten en het is sfeervol. Strooi een beetje zout in het kaarsvet van waxinelichtjes, dan branden ze langer. Een andere huishoudelijke tip: knip gele schoonmaakdoekjes in tweeën of in vieren. Daarmee kun je net zo goed schoonmaken.

 

Meer tips lees je in Schone lei.

Heb jij je al aangemeld voor onze nieuwsbrief? Hierin lees je het laatste nieuws op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de meubel- en interieurindustrie. De eerste 10 inschrijvers ontvangen het boek van Sandra Doevendans gratis en voor niks. Je schrijft je in via info@schavenaanjouwtoekomst.nl.

Gerelateerd Nieuws

Zoek hulp bij geldzorgen

Verminderd werkvermogen of verzuim door geldzorgen komen vaker vo...
Lees meer

Eerste hulp bij geldzorgen

De meeste Nederlanders hebben weinig financiële buffers om een in...
Lees meer

Geldzorgen? Praat erover

Geloof het of niet, je bent niet de enige die niet altijd uitkomt...
Lees meer