News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Deze vergoeding krijg je voor gereedschap en kleding

Je werkgever zorgt voor gereedschap en kleding voor je werk. Moet je zelf voor je werk gereedschap en kleding kopen en onderhouden, dan krijg je hiervoor een vergoeding van jouw werkgever per gewerkte week. Waar  heb je recht op?

Je werkgever zorgt voor gereedschap en kleding voor je werk. Moet je zelf voor je werk gereedschap en kleding kopen en onderhouden, dan krijg je hiervoor een vergoeding van jouw werkgever per gewerkte week. Dit staat in artikel 32 lid 1 van de cao. Deze vergoedingen worden jaarlijks met ingang van 1 januari verhoogd met de Producentenprijzenindex. Per 1 januari 2023 is de vergoeding voor gereedschap € 2,60 per week en de vergoeding voor kleding € 2,28 per week. 

Gereedschap en kleding die je zelf hebt gekocht, moet je op een lijst zetten. Deze lijst geef je aan je werkgever. Jouw werkgever gebruikt deze lijst om het gereedschap en de kleding te verzekeren tegen brand. Let er wel op dat wanneer er iets verandert aan deze lijst, doordat je bijvoorbeeld nieuw gereedschap koopt,  je dit meteen aan je werkgever doorgeeft. Wanneer je veranderingen namelijk niet op tijd doorgeeft,  ben je niet goed verzekerd. 

Jouw werkgever moet het gereedschap en de werkkleding verzekeren tegen schade door brand. Het verzekerde bedrag hoeft niet meer te zijn dan € 1.250,-. Deze verzekering geldt alleen voor gereedschap en kleding die je gebruikt voor je werk én gereedschap en kleding die je op de lijst hebt gezet. Tot slot zorg je er zelf voor dat je jouw gereedschap en werkkleding netjes houdt en dat je deze spullen niet kwijtraakt. 

Heb je meer vragen over artikel 32 of andere onderwerpen in de cao? Neem dan contact op info@schavenaanjouwtoekomst.nl.