News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Dit is de 58+ regeling

Misschien wist je al dat je vanaf je 55e minder kunt gaan werken. Je kunt dan 4 dagen werken in plaats van 5. Dit doe je met je vrije dagen en onbetaald verlof. In artikel 37 van de cao kun je daar meer over lezen. Vanaf 58 jaar is het mogelijk om gebruik te maken van de 58+ regeling. 

Als je minder dagen werkt, kan het zijn dat je minder pensioen opbouwt. Het pensioenfonds heeft daarvoor een regeling gemaakt. Draag je minder pensioenpremie af, omdat je minder werkt door onbetaald verlof? Dan wordt 15% van de totale premie van werkgever en werknemer gecompenseerd door het fonds.

De Belastingdienst heeft bepaald dat de regeling alleen mag worden aangeboden aan werknemers die binnen 10 jaar de pensioenrichtleeftijd bereiken. Binnen de meubelbranche wordt deze per 1 januari verhoogd naar 68 jaar. Dat betekent dat het pensioenfonds de compensatieregeling mag aanbieden aan werknemers van 58 jaar en ouder. 

Maak je al gebruik van deze regeling - die eerst dus 57+-regeling heette - dan verandert er niets. Ook niet als je nog geen 58 jaar bent. Nieuwe deelnemers kunnen wel pas vanaf 58 jaar gebruik maken van de compensatieregeling.

Let op: de pensioenrichtleeftijd is niet hetzelfde als de AOW-gerechtigde leeftijd. De AOW-gerechtigde leeftijd is op dit moment 66 jaar en 7 maanden. Je kunt vanaf die leeftijd wel al met pensioen. Houd er dan wel rekening mee dat de maandelijkse uitkering lager is, omdat het totale pensioenbedrag over een langere periode wordt uitbetaald. Volgens de pensioenregeling mag je 5 jaar voor je de pensioenrichtleeftijd bereikt, je pensioenuitkering laten ingaan. Op de website van Wijzer in Geldzaken vind je een handige tool waarmee je kunt uitrekenen wanneer jij je pensioenleeftijd bereikt.

Wil je meer weten over deze regeling kijk dan eens op de website van CBM. Of neem contact op met het pensioenfonds of met de Jouw Toekomst Adviseurs, 023 - 515 8880 of per mail info@schavenaanjouwtoekomst.nl.