News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

In welke functiegroep zit jij?

Wil je weten of je functie correct is ingedeeld en of je volgens cao-loon wordt betaald, dan is het belangrijk om te weten in welke functiegroep je functie thuishoort.

Wil je weten of je functie correct is ingedeeld en of je volgens cao-loon wordt betaald, dan is het belangrijk om te weten in welke functiegroep je functie thuishoort. Hieronder kun je zien in welke functiegroep je functie moet worden ingedeeld. In onderstaand overzicht staan naast de functiegroepen de standaardfuncties. Deze zijn gebaseerd op vakvolwassen medewerkers die allrounder of zelfstandig werkend zijn in hun functie.

Het kan in de praktijk voorkomen dat een functienaam bij het ene bedrijf een andere functie-inhoud heeft dan bij het andere bedrijf. Dit zorgt er niet meteen voor dat deze functie in een hogere of lagere functiegroep hoort. Dat is pas het geval als alle activiteiten en verantwoordelijkheden samen veel lichter of zwaarder zijn dan de taken en verantwoordelijkheden van de standaardfunctie.

Welke taken en verantwoordelijkheden tot een functie behoren lees je op de site van CBM. Staat jouw functie niet in onderstaand overzicht, kijk dan in eerste instantie naar welke standaardfunctie het meest past bij jouw functie en of deze dan zwaarder of lichter is.

De functie-inhoud bepaalt de functiegroep. Je ervaring in de functie of je beoordeling bepalen de trede waarop je moet worden ingedeeld. Werknemers tot en met 20 jaar worden volgens de jeugdloonschalen beloond.

Als je werkgever geen beoordelingsgesprekken voert volgens een beoordelingssysteem, dan verhoogt hij je loon ieder jaar op 1 januari met een trede. Je werkgever verhoogt je loon alleen als je voor het moment van verhoging langer dan een half jaar in dezelfde trede van de salarisschaal hebt gezeten.

Heb je hier nog vragen over, dan kun je terecht bij de Vakraad: 023 - 515 88 42 of vakraadmeubel@cbm.nl of bij Jouw Toekomst Adviseur.

Gerelateerd Nieuws

Vraag en antwoord: Loongebouw cao Interieurbouw en Meubelindustrie

Loongebouw? Functietrede? Wat is dat precies? En hoe verandert je...
Lees meer