News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Schaven aan jouw toekomst tijdens het eindejaarsgesprek

Een eindejaarsgesprek gaat over jou, dus wij noemen het ook wel “Jouw gesprek”.  Schaven aan jouw toekomst biedt hiervoor een mooi en handig gespreksformat. Dit kun je bij ons opvragen. Meestal heb je ieder jaar zo’n gesprek. Het gesprek gaat over allerlei onderwerpen die van invloed zijn op jouw werk. Jouw gesprek is zinvol wanneer je het goed voorbereidt. Maar wat komt er allemaal aan bod, en hoe bereid je je hierop voor? Wij nemen je mee in de voorbereidingen.

 

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens Jouw gesprek

Tijdens Jouw gesprek bespreek je alles wat betrekking heeft op jouw werkzaamheden. Dat speelt zich niet alleen af op de werkvloer. Zaken als het verbreden van je vakkennis en het verbeteren van je vaardigheden of vitaliteit worden ook meegenomen in Jouw gesprek. Hier houdt het nog niet op; ook je werk-privébalans wordt besproken. Het doel is ervoor te zorgen dat je met plezier aan de slag blijft bij jouw werkgever en dat je nadenkt over jouw toekomst. Bedenk van tevoren waar je het over wilt hebben. Dit is het moment om ideeën in te brengen of om over bijscholing te praten. Een belangrijk moment dus!

 

Goede voorbereiding op je eindejaarsgesprek

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hoe heb je afgelopen jaar beleefd? Wat ging er goed, wat kan er in de toekomst beter? Waar wil je zelf aan werken? Dit zijn allerlei vragen die je jezelf van tevoren kunt stellen. Schrijf op papier wat je wilt bespreken. Zo zorg je ervoor dat je niets vergeet. 

 

De rol van je leidinggevende

Jouw leidinggevende bereidt het gesprek natuurlijk ook voor. Om het gesprek in goede banen te leiden, kunnen onderstaande gespreksonderwerpen aan bod komen:

 

  • Werk je met energie en plezier?
  • Zijn je kennis en vaardigheden up to date?
  • Ben je gezond en vol energie?
  • Hoe gaat het met je werk-privé balans?
  • Hoe zie je jouw werk de komende 3 tot 5 jaar?
  • Welke afspraken maken we?

 

Alle gespreksonderwerpen mogen aan bod komen, maar het hoeft niet. Jij kunt bepalen waar Jouw gesprek over gaat. Je leidinggevende is er om je feedback te geven en vooruit te helpen.

 

Succes met je eindejaarsgesprek!

Een eindejaarsgesprek is geen eenmalige gebeurtenis, maar een doorlopend verhaal. Minimaal één keer per jaar vindt Jouw geprek plaats. Ieder gesprek borduurt voort op de vorige. Of dit nu je eerste of je zoveelste eindejaarsgesprek is, wij wensen je een goed gesprek toe. Mocht je er vragen over hebben of meer begeleiding bij de voorbereiding nodig hebben, neem dan gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur.