News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Jouw stem, jouw toekomst: de verkiezingen van 2023

De verkiezingen staan voor de deur! Op 22 november 2023 is het zover. Jouw stem is ook heel belangrijk, al lijkt dit misschien niet zo. Maar waarom precies? En hoe bepaal je op wie je stemt? Wij leggen het uit.

 

Jouw stem heeft invloed

Stemmen gaat niet alleen over politici. Het gaat over jouw belangen. De economie, arbeidsmarkt, klimaat en duurzaamheid zijn grote onderwerpen waar belangrijke beslissingen over genomen moeten worden. Daar kun jij invloed op uitoefenen! Ook op jouw werk in de interieurbouw en meubelindustrie kunnen veranderingen in de wet- en regelgeving invloed hebben op jouw dagelijkse werkzaamheden. Verdiep je dus goed en stem verstandig.

 

Breng jouw stem uit

Ga dus naar een stemlokaal bij jou in de buurt, grijp naar dat rode potlood en breng je stem uit. Het is jouw kans om invloed uit te oefenen op beslissingen die de toekomst mede bepalen. Politici nemen besluiten die direct en indirect van invloed zijn op werkgelegenheid, economie, milieu, gezondheidszorg, onderwijs en veiligheid.

 

Informeer en ontdek de standpunten van partijen

Maar hoe kom je erachter waar je op moet stemmen? Informeer jezelf. Kijk naar de standpunten van de verschillende partijen over zaken die jou aangaan. Wat zeggen ze bijvoorbeeld over de arbeidsmarkt of investeringen in duurzaamheid? Lees wat partijen hierover te zeggen hebben en volg verkiezingsdebatten. Dat is heel nuttig! Verder is het een uitstekend idee om een stemwijzer in te vullen. Aan de hand van een aantal stellingen kom je erachter wat de standpunten van verschillende partijen zijn. Verdiep je in waar partijen écht voor staan en dus niet alleen maar wat zij nu verkondigen tijdens de verkiezingscampagne.

 

Stem je mee op 22 november?

Informeer je dus goed en maak een goed onderbouwde keuze. Dan ben jij helemaal klaar om te stemmen op 22 november 2023! Wil je weten waar in jouw buurt een stemlokaal te vinden is? Dat vind je hier. Succes met het maken van een keuze, en vooral: breng je stem uit!