News Created with Sketch. Geplaatst op:
06-07-2020
.

Online cursus: Burn-out voorkomen

We hebben allemaal wel eens last van een beetje stress. Gezonde spanning kan geen kwaad als je bijvoorbeeld een groep mensen moet toespreken, als je voor het eerst gaat vliegen of tijdens een rijexamen. Maar teveel stress en overbelasting kan uiteindelijk leiden tot een burn-out.

Wie kent het niet? Je wordt overladen met grote hoeveelheden nieuws en informatie. Daardoor heb je het idee dat je constant gas moet geven om bij te blijven. Hoge werkdruk en baanonzekerheid worden vaak genoemd als oorzaak van een burn-out. Evenals het feit dat je in de samenleving steeds sneller moet reageren op trends en ontwikkelingen.

Veel mensen denken dat een burn-out iets is voor zwakke mensen. Dat is absoluut niet het geval. Juist mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging tot perfectionisme hebben er meer kans op.

Een burn-out is niet niks, het zorgt voor totale lichamelijke en geestelijke uitputting. Normale handelingen zoals een boek lezen, een boodschap doen of op visite gaan lukt dan niet meer. Je gaat twijfelen aan je kwaliteiten. Niet alleen op het werk, maar ook in de privésfeer. Het kan maanden of zelfs jaren duren voor je ervan herstelt. Daarom is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Voorkomen is beter dan genezen!

Online cursus Burn-out voorkomen

In de online cursus Burn-out voorkomen wordt uitgelegd hoe je op tijd ontdekt dat stress en overbelasting jou teveel worden. Zonder omwegen krijg je heldere adviezen en aanwijzingen voor een doelgerichte aanpak om het dreigende gevaar te keren in je werk- en privésituatie. 'Luister naar je lichaam' en 'Leg de lat niet te hoog' zijn in deze training meer dan goedkope kreten. Ze worden in deze online training professioneel toegelicht en zullen je helpen om op een andere manier met de druk van elke dag om te gaan.

PRAKTISCHE GEGEVENS EN AANMELDEN:
  • Kosten: gratis voor medewerkers uit de branche
  • Studieduur: 40 minuten e-learning, aanvullend trainingsmateriaal voor een week
  • Aanmelden: via de link https://ecm.hobp.nl/training/18/burn-out-voorkomen
  • Certificaat: Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.