News Created with Sketch. Geplaatst op:
13-07-2020
.

Online cursus: Microsoft Outlook Basis

De zomervakantie is in zicht. Tijd om je agenda op te schonen, een planning te maken voor na de vakantie en je afwezigheidsassistent in te schakelen. Maar hoe werkt dat ook alweer? De online cursus Microsoft Outlook Basis frist je geheugen op en geeft handige tips zodat je na de vakantie weer georganiseerd aan de slag kunt.

Microsoft Outlook Basis is opgebouwd uit blokjes van 5 minuten. Er gaan 5 blokjes in een week en een totale online training duurt 3 weken. Ideaal om dus mee aan de slag te gaan in de laatste werkweken voor je vakantie en daarna weer een vliegende start te maken. De training is flexibel opgebouwd, als je wilt kan het programma ook sneller doorlopen.

In de cursus leer je efficiënt met je tijd om te gaan. Veel mensen hebben hun e-mailprogramma de hele dag open staan en laten zich gedurende de dag dan ook leiden door alle mailberichten die binnenkomen. Dat leidt vaak af van je werk, waardoor je minder efficiënt met je tijd omgaat. Binnen Microsoft Outlook kun je de melding dat er mail binnenkomt uitzetten. Als je maximaal tweemaal op een dag je mail checkt kun je je volledig focussen op je taken.

Berichten die binnenkomen, kun je vervolgens markeren met een kleur (opvolgen, doorlezen of later) zodat je zicht hebt op wat er nog moet gebeuren. In de training leer je ook hoe je efficiënter om kunt gaan met taken in je agenda en hoe je je postvakIN praktisch indeelt. Met de Snelle Stappen in Outlook zet je een mail in een handomdraai naar in een agenda-afspraak.

In de derde en laatste week leer je hoe je je afwezigheidsassistent instelt en krijg je nog een paar tips voor handige instellingen.

Microsoft Outlook Basis

Iedereen gebruikt tegenwoordig Microsoft Outlook voor e-mail en agendabeheer. Zoals met de meeste producten van Microsoft zijn er veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Met slim gebruik van de software kan je efficiënter werken. In deze online cursus leer je de hele basis van Outlook kennen. Alle praktische tips en tools komen langs. Je leert het ook direct toepassen en inrichten. Komen jouw e-mails bijvoorbeeld al automatisch in mappen? En maak je gebruik van categorieën en kleuren in je agenda? Na deze online training weet je precies hoe dat werkt en wat je eraan hebt.

PRAKTISCHE GEGEVENS EN AANMELDEN:
  • Kosten: gratis voor medewerkers uit de branche
  • Studieduur: De online training Microsoft Outlook Basis duurt ongeveer 3 weken. Elke dag is er een klein hoofdstuk, waardoor je weer wat handigheid erbij leert.
  • Aanmelden: via de link.
  • Certificaat: Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.