News Created with Sketch. Geplaatst op:
24-08-2020
.

Online training: Microsoft Excel Basis

Is jouw vakantie voorbij? Tijd om je vaardigheden op te frissen! Moet jij in je werk of thuis ook wel eens een berekening maken? Gebruik je daarvoor een rekenmachine of het handige programma Excel? Wist je dat dit programma ongelooflijk veel mogelijkheden heeft? Veel mensen gebruiken het alleen om een optelling of vermenigvuldiging uit te voeren, maar je kunt er veel meer mee.

De online cursus Microsoft Excel Basis is opgebouwd uit blokjes van 5 tot 10 minuten. Er gaan 5 blokjes in een week en een totale online training duurt 4 weken. Ideaal om een vliegende start te maken na je vakantie. De training is flexibel opgebouwd. Als je wilt, kan je het programma ook sneller doorlopen. De cursus leert je stap voor stap met het programma werken. Beheers je een onderdeel al, dan kun je het snel doorlopen. Wil je later een onderdeel terugkijken dan ga je gemakkelijk terug naar een hoofdstuk.

Microsoft Excel Basis

De cursus start met de basisfuncties van Excel: hoe kun je door een werkblad navigeren en hoe voer je op de juiste manier gegevens in, zoals een datum of getal. In het tweede blok ga ja aan de slag met het invoeren van eenvoudige formules. Je leert ook hoe gemakkelijk het is om formules te kopiëren. De derde week ga je een stap verder en leer je met nog meer functies om te gaan. Voorbeelden daarvan zijn een reeks getallen optellen of een gemiddelde van een aantal getallen uitrekenen. Ze worden zeker niet allemaal behandeld, want Excel kent ongeveer 500 functies. In de laatste week leer je hoe je de opmaak en vormgeving van cellen kunt aanpassen.

PRAKTISCHE GEGEVENS EN AANMELDEN:
  • Kosten: gratis voor medewerkers uit de branche
  • Studieduur: De online training Microsoft Excel Basis duurt 20 dagen van elk 5 minuten. Elke dag is er een klein hoofdstuk, waardoor je weer wat handigheid erbij leert.
  • Aanmelden: via de link.
  • Certificaat: Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.

 

Vervolg: uitgebreidere Excel cursus

Wil je na deze cursus nog een stap verder gaan, dan kun je de online cursus Microsoft Excel volgen. Deze cursus duurt ongeveer 12 uur en heeft een andere aanpak. Je kunt zelf je tempo bepalen en kiezen welke hoofdstukken je wilt doornemen. De uitleg vindt plaats via filmpjes. Er zijn maar liefst 38 hoofdstukken. In de hoofdstukken krijg je instructie over de basisfuncties en wordt uitgelegd hoe je grafieken maakt en aanpast. Ook leer je draaitabellen maken, zodat je goede analyses van je gegevens kunt maken. Wil je binnen Excel functies automatiseren dan is het erg handig om macro’s aan te maken. Hoe je dat doet leer je in het vierde hoofdstuk. Je kunt de cursus afsluiten met een toets. Bij goed gevolg ontvang je een certificaat.

E-book Excel

Bij deze cursus kun je een gratis pdf e-book downloaden met uitleg over alle functies. Het is een handig naslagwerk.

Advies

Wil je weten welke computervaardigheidscursus het beste bij jou past, maak dan een afspraak met een van de Jouw Toekomst Adviseurs. Stuur een mail naar info@schavenaanjouwtoekomst.nl of neem direct contact op.  

Gerelateerd Nieuws

Online cursus: Microsoft Outlook Basis

De zomervakantie is in zicht. Tijd om je agenda op te schonen, ee...
Lees meer