News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

De DISC persoonlijkheidsanalyse uitgelegd

De DISC analyse is een fijn handvat en geeft je inzicht in eenvoudige taal hoe jij het liefst handelt en communiceert. DISC deelt persoonlijkheden op in 4 ‘stijlen’. Onderzoek heeft aangetoond dat wij alle 4 de stijlen in meer of mindere mate laten zien of gebruiken. Deze stijlen worden aangeduid met de letters D, I, S en C. Benieuwd waar de letters voor staan en wat ze betekenen? Lees dan snel verder!

 

Het voordeel van een DISC persoonlijkheidsanalyse

Een DISC-analyse is erg waardevol. Zowel voor jou persoonlijk als voor je team! Door deze analyse in te vullen, krijg je inzicht in hoe je het liefst handelt en communiceert. Dat maakt je bewust van je sterke punten, maar ook je ontwikkelingsgebieden. Bovendien leer je begrijpen hoe verschillende persoonlijkheidsstijlen in elkaar zitten. Dit helpt je beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen en anderen positief te beïnvloeden.

 

DISC persoonlijkheidsanalyse voor jou en je team

Of je nu alleen of met je team de DISC analyse doet, het begint altijd met het invullen van een eenvoudige vragenlijst. Daarna krijg je een terugkoppelings-/coaching gesprek met één van onze adviseurs. Doe je de DISC persoonlijkheidsanalyse individueel? Dan leer je meer over je eigen voorkeuren. De DISC analyse op teamniveau biedt inzicht in hoe het team samenwerkt en communiceert.

 

Uitleg letters DISC

Iedere letter uit ‘DISC’ staat voor een bepaald persoonlijkheidstype. We sommen ze op:

D = Daadkrachtig, Direct

Mensen met deze stijl zijn doelgericht. Ze nemen graag het voortouw en houden van actie. Daadkrachtige mensen voelen zich op hun best in situaties waar het nodig is om direct te handelen.

 

I = Interactief, Inspirerend

Spontaan en enthousiast: dat typeert interactieve mensen. Ze zijn dol op samenwerken. Ze bloeien op in teamverband en hechten veel waarde aan communicatie en relaties.

 

S = Stabiel, Sociaal

Stabiele mensen zijn teamspelers, geduldig, betrouwbaar en streven naar harmonie. Stabiliteit en ondersteuning is heel belangrijk voor dit persoonlijkheidstype.

 

C = Consciëntieus, Correct

Mensen met deze voorkeurstijl zijn precies en analytisch. Ze hechten waarde aan nauwkeurigheid. Consciëntieuze mensen voelen zich thuis in omgevingen waar zorgvuldigheid, heldere procedures en aandacht voor detail centraal staan.

 

Ben je benieuwd wat er uit jouw DISC persoonlijkheidsanalyse komt? Of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur.