News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Het belang van een Leven Lang Leren

Stilstand is achteruitgang – óók in een snel evoluerende sector als de interieurbouw en meubelindustrie. Als je niet in beweging blijft, is de kans groot dat je de boot mist. Of je nu een doorgewinterde vakman bent of een enthousiaste starter; educatie biedt een onschatbare voorsprong. In dit artikel kijken we waarom een Leven Lang Leren zo waardevol is voor jouw carrière en wat je er precies mee kunt.

 

Blijf voorop met nieuwe innovatie en creativiteit

In onze branche vieren creativiteit en innovatie hoogtij. Hoe blijf je ‘bij’? Door jezelf nieuwe vaardigheden aan te leren en op de hoogte te blijven van de laatste trends. Denk aan duurzame materialen, slimme technologieën of nieuwe ontwerpprogramma’s. Zo verbreed je je horizon. Blijf jezelf uitdagen en je kunt beter inspelen op de wensen van klanten. 

 

Fijner werken dankzij verbeterde vaardigheden

Nieuwe vaardigheden leren en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de branche is goed voor je loopbaan. Of het nu gaat over het bedienen van geavanceerde machines, betere ontwerpen maken met nieuwe software, of meer te weten komen over moderne materialen: het helpt je allemaal om je werk beter te doen. Met nieuwe kennis werk je vaak sneller en nauwkeuriger. Dat is goed voor jezelf, je werkgever én je klanten.

 

Voordelen ten opzichte van concurrentie

Mocht je te maken hebben met concurrentie, dan kun jij je onderscheiden met je uitgebreide kennis over het vak en de ontwikkelingen die daarbij horen. Als je continu bijleert, sta je sterker in de markt. Werkgevers waarderen medewerkers die proactief zijn. Dat kan leiden tot meer groeikansen of meer verantwoordelijkheden. 

 

Maak jezelf toekomstbestendig

Technologische vooruitgang en trends in duurzaamheid maken onze branche veranderlijk. Kun jij jezelf aanpassen aan deze veranderingen? Door bij te scholen vergroot je je veerkracht en daarmee maak jij jezelf klaar voor de toekomst. Je kunt sneller inspelen op nieuwe kansen en bent minder kwetsbaar voor tegenslagen.

Weet je dat je ieder jaar € 1000,- scholingssubsidie kunt krijgen vanuit de branche? Die kun je gebruiken voor cursussen, opleidingen of trainingen die jouw carrière vooruithelpen. 

 

Begin met leren!

Wil je gebruikmaken van de scholingssubsidie en meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Jouw Toekomst Adviseur. Wil je je alvast verder verdiepen in het onderwerp? Dat kan via deze link.

 

Goed voor jezelf, je werkgever en de gehele branche

Je Leven Lang Leren is niet alleen goed voor jezelf. Je werkgever en de gehele interieurbouw en meubelindustrie hebben er baat bij. Blijf dus continu op zoek naar manieren om jezelf te verbeteren. Blijf leren en groeien. Zo maak je jouw loopbaan toekomstbestendig!