News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Het vak zichtbaar én tastbaar maken op onderwijsbeurzen

Jaarlijks worden verschillende onderwijsbeurzen georganiseerd door heel Nederland. Die beurzen zijn belangrijk. Ze helpen jongeren bij het maken van de juiste studiekeuze. Bovendien is het een mooie gelegenheid om over te brengen hoe mooi werken in de interieurbouw en meubelindustrie is. Gaby speelt hierin een belangrijke rol.

Gaby’s missie? Jongeren enthousiasmeren voor het vak. Het viel haar op dat de bedrijven en opleiders vaak voorbijgaan aan de belevingswereld van jongeren. Dit gebeurt niet alleen op onderwijsbeurzen en andere evenementen, ook bij online promoties. Hier wilde Gaby verandering in brengen. Ze besloot het heft in eigen handen te nemen.

 

Beleving boeit jongeren

Gaby besloot vanuit de campagne “Meubelmakerworden.nl” met een stand deel te nemen aan de onderwijsbeurzen. Voor haar was het belangrijk dat er zowel een docent die de opleiding geeft, als iemand uit het bedrijfsleven aanwezig zou zijn. Daarnaast natuurlijk veel studenten die de opleiding al volgen. Zo krijgen jongeren die de stand bezoeken een realistisch beeld van het vak en kunnen ze met studenten praten over de opleiding en het vak. Gaby vond het ook belangrijk dat de bezoekers het beroep kunnen ervaren, dus besloot ze vakgerichte activiteiten te bieden. Zo konden jongeren afgelopen jaar krukjes maken en afwerken met Solid Surface of stofferen. Een schot in de roos! In 2 dagen tijd werden maar liefst 300 krukjes gestoffeerd.

 

Succes bij scholen

Wat begon als Gaby’s persoonlijke missie, is inmiddels uitgegroeid tot een succes. Er komen gericht bezoekers naar de vakopleidingen, naar aanleiding van een bezoek aan de stand. Meubelmakerworden.nl is een van de drukstbezochte stands op onderwijsbeurzen. 

Inmiddels staat Meubelmakerworden.nl al een aantal jaren met een stand op de beurzen in Veldhoven, Zwolle en Utrecht. Dit jaar stonden zij voor het eerst in Rotterdam. Jongeren komen ook op eigen initiatief naar de stand. Een mooie bijkomstigheid: zelfs ouders vragen wat voor hen de mogelijkheden zijn in de interieurbouw en meubelindustrie!

 

Ervaringen van Gaby

Via samenwerkingsverbanden hoort Gaby met regelmaat succesverhalen van docenten. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen! Maar één verhaal blijft Gaby altijd bij. Tijdens een beursdeelname in Zwolle ontmoette ze één van de studenten: Crystal. Zij volgde op dat moment de meubelmakersopleiding. Doordat Gaby tijdens deze beursdeelname ook het meubelstofferen liet zien, werd Crystal enthousiast over dit vak en vond daarin haar roeping. Op dit moment volgt zij de opleiding meubelstofferen bij het HMC Amsterdam. Afgelopen beurs in Zwolle had Crystal een heel mooi tasje gestoffeerd voor Gaby met een lief bedankbriefje. “Dat raakte me enorm”, aldus Gaby. 

 

Onderwijsbeurzen zijn belangrijk voor de toekomst

Ieder jaar is Gaby  op zoek naar bedrijven die willen bijdragen aan dit inspirerende initiatief. Onderwijsbeurzen brengen niet alleen jongeren in contact met het vak. Ze zijn ook van groot belang voor bedrijven. Op die beurzen lopen potentiële medewerkers voor de interieurbouw en meubelindustrie! Ze zijn belangrijk voor de toekomst van het vak en voor bedrijven. 

 

Verbind jouw bedrijf aan dit initiatief!

Ook jij hebt de mogelijkheid om jongeren te inspireren door hen te vertellen over je prachtige vak. Daarnaast kun je ideeën voor een werkstukje aandragen of kun je voorzien in materialen voor opnieuw een succesvolle beurs in 2024.Je bent van harte uitgenodigd om jouw bedrijf in onze stand te vertegenwoordigen. Interesse? Mail dan snel naar g.ockeloen@ecmeubel.nl