News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Subsidie op scholing

Als medewerker in de interieurbouw en meubelindustrie kun je gebruik maken van een paar mooie subsidieregelingen op scholing, onder voorwaarde dat jouw werkgever premie afdraagt aan het Sociaal Fonds Meubel. Jouw Toekomst Adviseur vertelt je er meer over.

Binnen de interieurbouw en meubelindustrie kun jij gebruik maken van verschillende subsidieregelingen. We zetten het hieronder op een rijtje.

Scholingssubsidie

Scholingssubsidie kan je inzetten voor bijna alle cursussen en trainingen die zijn gericht op jouw (toekomstige) functie, behalve de BHV opleiding. Daaronder vallen ook alle trainingen die in onze branche worden aangeboden. Niet alleen de hbo-Associate degree en overige hbo-opleidingen, maar ook de opleidingen die jij bij jou in de buurt kunt volgen. Denk aan een machinetraining, heftruckcertificaat, aanhangwagenrijbewijs, Excel-cursus of een ander tekenprogramma of softwarepakket. De cursuskosten worden voor 100% vergoed, met een maximum van €1.000 per medewerker per jaar. Voor opleidingen die langer duren dan 1 jaar, geldt een eenmalige uitkering van €1.000 na afronding. Voor een hbo-opleiding kun je wél elk jaar subsidie aanvragen.

Zowel jij als je werkgever kunnen de subsidie na afloop van jouw cursus of training aanvragen. De vergoeding wordt uitgekeerd aan degene die de aanvraag heeft gedaan. Belangrijke voorwaarden zijn wel dat je in loondienst bent bij een bedrijf in de meubel – en interieurbouw en dat je werkgever premie afdraagt aan het Sociaal Fonds Meubel. Je vindt alle voorwaarden op de site van ECM. Kom je er niet uit, neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

 

Persoonlijk ontwikkelbudget 

Met dit budget geef je je loopbaan een boost. Je kunt het gebruiken voor cursussen, coaching of een combinatie daarvan. Ook andere combinaties die ervoor zorgen dat jouw ontwikkeling doorgaat en bijdraagt aan jouw duurzame inzetbaarheid, kunnen in aanmerking komen voor het persoonlijk ontwikkelbudget. Wil je hier meer van weten, maak dan eerst een afspraak met Jouw Toekomst Adviseur. Samen stellen jullie  jouw persoonlijk ontwikkelplan op, waarin je omschrijft welke ontwikkelingsbehoefte je hebt en welke tools op het gebied van persoonlijke ontwikkeling jij wilt gebruiken. Jouw Toekomst Adviseur weet precies wat er voorhanden is en kan je daarin uitstekend adviseren. De vergoeding bedraagt maximaal €2.500 per medewerker per jaar en geldt onder meer voor fysieke en online cursussen, testen, loopbaangesprekken en coaching. Ook hier gelden heldere voorwaarden waaraan je moet voldoen om van deze subsidieregeling gebruik te kunnen maken. Op de site van ECM vind je de voorwaarden.

 

Praktijkopleider 

Medewerkers die de 4-daagse training tot praktijkopleider van ECM volgen, kunnen de kosten van €1.000 volledig vergoed krijgen. Werk je bij een bedrijf dat is aangesloten bij het Sociaal Fonds Meubel dan worden die kosten 100% vergoed. De vergoeding wordt gestort op de rekening van degene die de kosten heeft betaald. Dit kan zowel de werkgever als de medewerker zijn. Je leest meer over de voorwaarden op de site van ECM. Meer weten? Neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur.

 

STAP-budget

Vanuit de overheid kun je tot eind dit jaar mogelijk gebruik maken van het STAP-budget. Deze overheidsregeling voorziet in een tegemoetkoming van €1000 in je studiekosten. Na een aanpassing in de voorwaarden kun je hem vanaf nu alleen nog benutten voor overheidserkende opleidingen. 

 

Alle informatie over subsidiemogelijkheden voor werkgevers en medewerkers vind je hier. Wil je meer weten over hoe je duurzaam kunt werken binnen de interieurbouw en meubelindustrie, neem dan contact op met Jouw Toekomst Adviseur. Dit kost niets en verplicht je tot niets.