News Created with Sketch. Geplaatst op:
15-07-2022
.

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Henry van Balen

Henry van Balen (59) werkt sinds januari bij ECM. Daarnaast gaat hij als Bedrijfsadviseur bij bedrijven langs om te adviseren over opleidingen, subsidies en duurzame inzetbaarheid. Henry blijft zelf vitaal dankzij de muziek.

Vanuit ECM werk jij als Bedrijfsadviseur binnen Schaven aan jouw Toekomst. Hoe komt dat zo?
“Ik heb veel ervaring in klantcontact en in de ontwikkeling van trainingen. Voor ECM ga ik bij bedrijven langs. Ik haal de klantbehoefte op. Onze onderwijsdeskundigen ontwikkelen daar een passend programma voor. Zo is bijvoorbeeld de training De monteur als ambassadeur ontstaan. ECM richt zich voornamelijk op subsidies en opleidingen. Vanuit mijn huidige baan was het een kleine stap om ook de rol van adviseur voor Schaven aan jouw Toekomst te vervullen.”

Wat doe je precies als bedrijfsadviseur?
“Ongeveer hetzelfde als ik doe als adviseur voor ECM, met een focus op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Het wordt nog waardevoller als ik met een van mijn collega’s op pad ga. We hebben allemaal onze eigen expertise, dus dan vullen we elkaar aan.”

Kan je daar een voorbeeld van noemen?
“Onlangs ben ik met collega Jouw Toekomst Adviseur Miranda Oosdijk bij een werkgever geweest. Deze wilde op een ander manier invulling geven aan het houden van gesprekken met medewerkers. Het bedrijf is in ontwikkeling en bezig met een verandertraject, ook op het gebied van personeelsbeleid. Wij hebben hen voorgesteld voortgangsgesprekken te gaan houden volgens het door ons ontwikkelde Jouw gesprek-format. Daarbinnen voer je een open gesprek en komen allerlei zaken op het gebied van inzetbaarheid aan bod. Beide partijen spreken hun verwachtingen uit en er worden afspraken gemaakt.

Wat is jouw gouden tip op gebied van duurzame inzetbaarheid?
“Ga de dialoog aan. Dat geldt zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Ga aan beide kanten op zoek naar verbeterpunten. En roep ook niet alleen als het fout gaat, maar ook als het goed gaat. Ga vervolgens planmatig te werk. Wat dat betreft past de term ‘schaven’ goed bij duurzame inzetbaarheid. Neem elke keer een stapje. Een stuk hout is ook niet in een keer glad.”

En wat doe jij zelf op het gebied van duurzame inzetbaarheid?
“Als Brabander ben ik van het bourgondische leven. Daarin probeer ik wel de balans te vinden. Als ik in het weekend een feestje heb gehad, let ik door de week beter op wat ik eet en drink. Daarnaast zoek ik bewust de ontspanning op. Dat zou ik graag doen door te lezen, maar ik ben er op latere leeftijd achter gekomen dat ik dyslectisch ben. Gelukkig heeft me dat niet belemmerd een mooie carrière op te bouwen, maar lezen is voor mij wel meer inspanning dan ontspanning. Ik zoek het daarom vooral in de muziek. Ik speel trombone en euphonium in diverse orkesten en bands. Van traditionele fanfare tot dixieland, Bigband, funk en als Oeteldonker natuurlijk ook muziek in Carnavaleske sferen.
In mijn werk ben ik altijd op zoek naar manieren om me te ontwikkelen. Soms maak je een fout, maar daar leer je van.”

Wil je in gesprek met Henry? Stuur dan een mail naar h.vanbalen@ecm.nl

Gerelateerd Nieuws

5 vragen aan Jouw Toekomst Adviseur Anouk van Stipriaan

Anouk van Stipriaan is een van de Jouw Toekomst Adviseurs. Zij ve...
Lees meer