News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

5 vragen voor een goed loopbaangesprek

Als werknemer is het van belang om regelmatig stil te staan bij je eigen functioneren, je inzet en je ideeën over de ontwikkeling van je loopbaan. Door hier bewust naar te kijken kun je, in overleg met je manager, bespreken of je op de goede plek zit, of je de juiste tools en kennis hebt om de functie goed uit te kunnen oefenen en wat je ontwikkelmogelijkheden zijn.

Tijdens een loopbaangesprek bespreek je of je op de goede plek zit, of je de juiste tools en kennis hebt om de functie goed uit te kunnen oefenen en wat je ontwikkelmogelijkheden zijn. Je kunt dan  ook aankaarten of je een extra cursus of opleiding kunt volgen om je verder te specialiseren in een bepaalde richting of om up-to-date te blijven.

Voor je eigen ontwikkeling zijn deze gesprekken van belang. Het is je kans om bij te sturen en je wensen bespreekbaar te maken. Zorg er daarom ook voor dat je je goed voorbereidt voordat je een loopbaangesprek ingaat. Denk bij de voorbereiding in elk geval na over de volgende 5 vragen:

  • Zit ik op mijn plek? Waarom wel, waarom niet?
  • Wat gaat er goed en wat kan beter?
  • Wat wil ik graag anders zien?
  • In welke richting wil ik mij verder ontwikkelen?
  • Heb ik een opleiding nodig om mijn werk beter te kunnen doen of om mij verder te kunnen ontwikkelen? Welke opleiding zou daarbij aansluiten?

 

Kijk voor meer tips voor het voorbereiden en voeren van loopbaangesprekken ook eens in onze catalogus. Hier vind je verschillende tips en cursussen voor het voeren van gesprekken. De cursussen zijn gratis voor werknemers in de meubelbranche.

Een paar andere suggesties: