News Created with Sketch. Geplaatst op:
.

Bijeenkomsten voor praktijkopleiders: opleiden doe je samen

Als praktijkopleider heb je een hoop verantwoordelijkheden. Misschien kan je wel eens een steuntje in de rug gebruiken. ECM organiseert sinds kort bijeenkomsten voor praktijkopleiders. Je leest hier hoe je daar bij kan zijn.

Als praktijkopleider in de meubel- en interieurbouw heb je aardig wat verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat studenten in de praktijk kunnen brengen wat ze geleerd hebben. Je geeft de nodige sturing en begeleiding en let erop dat alles op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. Daarbij moet je ook nog eens kunnen motiveren en coachen. Een flink takenpakket dus.

Voor praktijkopleiders is het prettig om over deze taken regelmatig eens te kunnen sparren met andere praktijkopleiders. Gaby Ockeloen van Expertisecentrum Meubel organiseert dan ook regelmatig bijeenkomsten voor praktijkopleiders. Deze vinden op diverse locaties in het land plaats. Vaak is een school met meubel- en interieuropleidingen de gastheer.

Tijdens deze bijeenkomsten bieden we een interessant programma met workshops en kunnen praktijkopleiders ervaringen delen en bespreken waar ze tegenaanlopen. Daarna sluiten we op informele wijze af. Gaby: “We hebben de afgelopen tijd al meerdere bijeenkomsten gehad en de deelnemers zijn zonder uitzondering enthousiast.” Een van hen vatte het pakkend samen: "Interactief, leerzaam en een versterkt gevoel dat we het samen doen voor onze mooie branche."

Wil je ook een bijeenkomst voor praktijkopleiders bijwonen? Check onze site. Dit najaar hebben we weer een aantal bijeenkomsten gepland.