News Created with Sketch. Geplaatst op:
19-08-2020
.

DISC biedt inzicht

Vraag je je ook wel eens af waarom mensen zo verschillend reageren op situaties? Of waarom het soms lijkt of een ander je écht niet begrijpt? Dat heeft alles te maken met persoonlijke voorkeursstijlen in gedrag, handelen en communicatie. Meer inzicht hierin zorgt voor meer begrip en waardering. De DISC-test helpt daarbij.

In deze roerige tijden zie je dat mensen allemaal op hun eigen manier omgaan met uitdagingen en onzekerheden. Toen de kinderen afgelopen maart ineens thuis kwamen te zitten vanwege de coronapandemie pakten ouders het thuisonderwijs op verschillende manieren op: van strakke dagschema’s tot meer vrijheid voor kinderen om de dag zelf in te vullen.

En nu het erop lijkt dat het virus opleeft, zie je daar ook weer heel verschillende reacties op. De één volgt nauwgezet het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames en laat daar misschien zelf de nodige analyses op los. De ander denkt na over wat de effecten zijn op zijn  sociale leven als we misschien weer met beperkende maatregelen te maken krijgen.

Dit soort verschillen in reacties en handelen kom je overal tegen. Ook op je werk gaan collega’s heel verschillend om met uitdagingen en projecten. Dat heeft alles te maken met iemands voorkeurs- of gedragsstijl. Iedereen heeft 1, maar meestal meerdere, persoonlijke voorkeursstijlen voor wat betreft gedrag, handelen en communicatie. Een DISC-test geeft jou inzicht in welke stijlen bij jou meer of minder aanwezig zijn. Interessant om beter te begrijpen waarom je op jouw manier reageert in een situatie. Of dat nou de coronacrisis is of een uitdaging op het werk.

De DISC-test onderscheidt 4 stijlen die in meer of mindere mate aanwezig zijn. Heel kort komt het hier op neer:

  • Dominant = Ga jij uitdagingen aan en ben jij een winnaar?
  • Invloed = Hoe graag wil jij anderen overtuigen en beïnvloeden?
  • Stabiliteit = Ondersteun jij graag anderen om de relatie goed te houden?
  • Conformiteit = Ben jij precies en nauwkeurig om zo moeilijkheden te voorkomen?

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Vul dan een DISC-test in. Die vind je in de catalogus van Schaven aan jouw Toekomst. Je kan kiezen uit een Basis test of een meer uitgebreide versie. Na het invullen van de test krijg je een grafische weergave met jouw uitslagen en een heldere uitleg over jouw voorkeurstijl.

De DISC-test is ook goed in te zetten in teamverband. Je leert elkaar beter begrijpen en waarderen als je weet wat iemands voorkeuren en drijfveren zijn. Meer weten? Neem dan contact op via info@schavenaanjouwtoekomst.nl.